Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem kifejlesztésére 1,13 milliárd forintot fordít a GOF Hungary Gabona-, Olajos és Fehérje-növények Termelését Koordináló Kft. Nyíregyházán – közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményük szerint a cég ehhez a Széchenyi 2020 program keretében 627 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A kutatási projektben gluténmentes pékáru előállítására alkalmas lisztkeverékeket és a gyártáshoz szükséges malomipari technológiákat fejlesztik ki, valamint kialakítják a gluténmentesség igazolásához és dokumentálásához szükséges rendszert is.

A GOF Hungary Kft. konzorciumi partnerével, a KOR-AN 98 Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel azt is vizsgálni fogja, hogy mely gluténmentes növények termeszthetőek ipari mértékben, a kutatási eredményeket felhasználva egy ipari méretű, gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem kifejlesztése valósul meg – olvasható a közleményben.

A GOF Hungary Kft. termelői értékesítő szervezetként 44 tulajdonos-taggal jött létre 2004-ben, fő tevékenysége a vetőmagok és műtrágyák beszerzése mellett a megtermelt termények értékesítése. Honlapjuk szerint a társaság Magyarország harmadik legnagyobb repce exportőre évi 15-20 ezer tonna repce kivitellel, a napraforgó értékesítése meghaladja az évi 20 ezer tonnát.
A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2016-ban átlagosan 50 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele a 2015-ös 5 milliárd 38 millió forintról tavaly 5,8 milliárd forintra nőtt. Adózott eredménye két évvel ezelőtt 12 millió forint, 2016-ban pedig 13,6 millió forint volt.

A rizst kivéve gabonafélékkel, hüvelyes növényekkel és olajos magvak termesztésével foglalkozó KOR-AN 98 Kft. nettó árbevétele 2015-ben 555 millió, 2016-ban 671 millió forint volt, adózott eredménye a tavalyelőtti 1,8 millió forintról 19,4 millió forintra nőtt 2016-ban.