Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szabolcsvármegyei függetlenségi és 48-as párt tegnap a Korona szállóban gyűlést tartott, amelyre a párt tagjai igen nagy számmal jöttek össze. Megyery Géza elnök nyitotta meg a gyűlést és kifejtette, hogy szüksége merült föl annak, hogy a pártot újjászervezzék és kerületenként átszervezzék a pártvezetőségeket – Nyírvidék. 1917. október. 11.

A parlament ülésszakának előkészítése

Félhivatalosan közlik, hogy ma délután minisztertanács lesz, amely a költségvetéssel és a tisztviselők segélyezésével fog foglalkozni. A kabinet pénteken délutá új minisztertanácsra ül össze, amelyen a parlamenti helyzetről és az új ülésszak előkészítéséről tanácskoznak, A minisztertanács után Wekerle Bécsbe utazik, ahol szombaton kihallgatáson jelenik meg a királynál.

Megalakult a koalíciós kormány

Pétervárról jelentik, hogy a koalíciós kormány Kerenszki elnöklésével megalakult.

A szabolcsi függetlenségi párt újjászervezése

Kibővítették a vezetőséget

A szabolcsvármegyei függetlenségi és 48-as párt tegnap a Korona szállóban gyűlést tartott, amelyre a párt tagjai igen nagy számmal jöttek össze. Megyery Géza elnök nyitotta meg a gyűlést és kifejtette, hogy szüksége merült föl annak, hogy a pártot újjászervezzék és kerületenként átszervezzék a pártvezetőségeket. Azután György Ferenc dr.  pártjegyző terjesztette elő az elnökség prepozícióját az átszervezésre, amely előterjesztéseket mind elfogadta a gyűlés.

A központi szervezet elnökségébe  az eddigieken kívül beválasztották a következőket: Bogár Lajos, Paulusz Márton, Klár Gusztáv, Szomjas Gusztáv, Okolicsányi Lajos. Azután as eddigieken kívül jegyzőknek megválasztották a következőket; Szabó László  dr., Katonka Bertalan dr., és Krómy Károly dr.

Jósa András dr. indítványára egyhangúlag elhatározta a gyűlés, hogy Mezőssy Béla dr. földmivelésügyi minisztert ért hírlapi támadások fölött megbotránkozásának ad kifejezést és a minisztert bizalommal üdvözli, amiről Mezőssyt táviratban értesítik.

Megalakult a szabolcsi szénbizottság.

A kereskedelemügyi miniszter rendelete folytán minden törvényhatóság köteles szénbizottságot állítani, amely a szénszállítás ügyét intézi. A szabolcsi szénbizottság a napokban alakult meg a következő összeállításban. Elnök Mikecz Dezső alispán, helyettes elnök Mikecz  István főjegyző, tagjai: Kausay Tibor, Szesztay Zoltán dr. Szikszay Sándor, Bodor Zsigmond, Marton Emil, Beismann Sámuel, Fekete Sándör és Nánássy Andor.

Betörés a Színház-Mozgóba.

A Városi Szinház-Mozgóba az elmúlt éjszaka betörés történt. Az ismeretlen látogatók az egyik ablakon hatoltak be a színház előcsarnokába és az ott levő cukorkakészletet mind elvitték.

Lóárverés.

A nyíregyházi hadilókórházban október 17-én délelőtt 9 órakor lóárverés lesz.

A johorei szultán.

A Városi Színház Mozgó szerda-csütörtöki előadásain mutatja be e filmcsodát, melyhez hasonlót ritkán alkot a kinematográfia. Egy fiatal pár esküvőjük után felfedező útra indul s útjukban számtalan kalandokon mentek keresztül. Hajójuk a jeges tengerbe fagy. A hómezők, a jeges medvékkel vívott párviadal a legmagasabb fokig teszik érdekessé e filmet, majd a mérges kígyók elleni küzdelem. Úgy, hogy minden egyes jelenet meglepő látványosságot nyújt, s ritkán van alkalmunk ilyen igazi természetes csodákat látnunk. Miért is igyekezzen mindenki kellő időben jegyről gondoskodni.

Egy jóízű könyvről

(Kner Izidor Aforizmái) Irigylem a humoros embereket, akik az élet legborúsabb napjaiban is megtalálják azt a felhőhasadékot, ahonnan még nemcsak fény, hanem melegség is árad. Ebben a vérzivataros időben szinte kedves megnyugvás a kézbe venni Kner Izidor legújabb könyvét. Egy munkában eltöltött életnek átszűrt tapasztalatait nyújtja itt a szerző csillogó, szellemsziporkákbban. Nincs az életnek, az emberi léleknek olyan rejtett zuga, ahová Kner aforizmáival be nem világítana — legalább egy pillanatra. Nem egyszer olyan pompásan tükröző tükröt tart felénk, hogy észre sem vesszük a túlzást. De még ha észre vesszük is a túlzást, nem haragszunk meg érte, mert Kner aforizmái sohasem bántók. Egy meleg emberszerető lélek mosolygós, hangos gondolatai ezek; mintha azt mondanák: ember sok a te hibád, de én minden hibáddal együtt nagyon szeretlek, mert én is ember vagyok. Bizony jól esik a mai békétlen időben ilyen jóízű derűs, magyar könyvet olvasgatni. A gondosan kiállított könyvet Vadász Miklós néhány ügyes apró rajza élénkíti.

Monstre detektívdráma a Diadal Mozgóban.

»Alibi» címmel két részben, 6 felvonásban egy rendkívül érdekfeszítő bűnügyi drámát mutat be szerdán a Diadal Mozgó, melyet a Nordisk cég rendez és garancia arra, hogy az érdekfeszítés mindenkor a jóizlés határain belül marad. Egy pénzhamisító leleplezéséről van szó, aki boszúvágyból gyermekrablásra vetemedik és mindenkor alibit tud igazolni, mert felhasználja csalódásig hasonló arcú és alkatú ikertestvérét az alibi előkészítésénél. Az ikertestvérek kettős szerepét Kai Lind játsza, a detektívet Sommerfeldt, menyasszonyát Alma Hinding.  A jókedvről egy filmtrück gondoskodik »Kövéri és Soványi» címmel. Előadások fél 6 és fél 9.

— Az agy, szem, tüdő vagy szív felé irányuló vértolulás, mely szédülési rohammal, szorongás érzetével, szívszorulással jár, a természetes Ferenc József keserűvíz használata következtében, gyakran már rövid idő alatt könnyen és biztosan elmúlik az olyan egyéneknél, kiknek székrekedésük szokott lenni. Mooren tanár, titkos tanácsos, a düsseldorfi városi szemklinikán a Ferenc József vizet nagyon sok esetben alkalmazta s az elért eredmények teljes megelégedését vivták ki.

Vasúti menetrend

Nyíregyházáról indul:

Szerencs felé reggel 7.10, este 9.16 *

Debrecen felé reggel  5.42  d. u. 2.00, este 9.03

Csap-felé d. u  3.55

Mátészalka felé este 8.45

Vásárosnamény felé este 8.50

Polgár felé este 5.39

Nyíradony-felé este  6.59

Nyíregyházára érkezik:

Szerencs felől reggel 6.47, este 8.30 ***

Debrecen felöl reggel  6.35, d. u. 3.35 este  8.40

Csap felöl  d. u. 1.30

Mátészalka felöl  reggel 6.05

Vásárosnamény felöl reggel  6.30.

Polgár felöl reggel  6.37

Nyíradony felöl reggel 6.51

* Budapestre induló gyorsvonathoz van csatlakozása. Budapestre érkezik d. u. 1 óra 05 pkor.

** Csatlakozással Ungvár-felé.

*** Budapestről jövő gyorsvonathoz van csatlakozása, Budapestről indul d. u. 2 órakor.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22