Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az utolsó stúdiókat bontják az egykori Magyar Rádió történelmi épülettömbjében, a Bródy Sándor utca 5-7-ben. Kitépett és összegubancolódott kábelcsonkok, szétdobált műszaki eszközök látványa tárul elénk a közösségi oldalakra feltöltött legfrissebb, 2017-es fotókon. Elkezdődött a 11-es, 13-as, 19-es és 24-es stúdiók bontása, az utolsóké – írja Ács Gábor az Euronews munkatársa.

Kevesen tudják, hogy ez a világ legrégebbi stúdiópalotája. Hat évvel régebbi, mint a BBC 1932-ben megnyitott londoni épülete, a Broadcasting House. Míg a brit közmédia példás igényességgel újította fel a kétezres években belvárosi székházát, a Magyar Rádió legendás épületét a képek tanúsága alapján a szó szoros értelmében szétverték az elmúlt években.

De azt még kevesebben tudják, hogy 2013 júniusában egy nyíregyházi formáció a Karmapirin együttes, Oláh Ibolyával közösen a Bródy Sándor utca 5-7-ben – a híres nyolcas stúdióban – rögzítettek egy akusztikus koncertet. Azóta a nyíregyházi formáció már csak emlék mintahogyan a nyolcas stúdió is már csak emlékeinkben él tovább. Fotóriporterünk 2013-ban az együttest elkísérte a nyolcas stúdióba, így portálunk archívumában szép számmal vannak fotók az akkori koncertről.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22