Az utolsó stúdiókat bontják a Bródy Sándor utca 5-7-ben – Több nyíregyházi együttes is megfordult ott

Az utolsó stúdiókat bontják az egykori Magyar Rádió történelmi épülettömbjében, a Bródy Sándor utca 5-7-ben. Kitépett és összegubancolódott kábelcsonkok, szétdobált műszaki eszközök látványa tárul elénk a közösségi oldalakra feltöltött legfrissebb, 2017-es fotókon. Elkezdődött a 11-es, 13-as, 19-es és 24-es stúdiók bontása, az utolsóké – írja Ács Gábor az Euronews munkatársa.

Kevesen tudják, hogy ez a világ legrégebbi stúdiópalotája. Hat évvel régebbi, mint a BBC 1932-ben megnyitott londoni épülete, a Broadcasting House. Míg a brit közmédia példás igényességgel újította fel a kétezres években belvárosi székházát, a Magyar Rádió legendás épületét a képek tanúsága alapján a szó szoros értelmében szétverték az elmúlt években.

De azt még kevesebben tudják, hogy 2013 júniusában egy nyíregyházi formáció a Karmapirin együttes, Oláh Ibolyával közösen a Bródy Sándor utca 5-7-ben – a híres nyolcas stúdióban – rögzítettek egy akusztikus koncertet. Azóta a nyíregyházi formáció már csak emlék mintahogyan a nyolcas stúdió is már csak emlékeinkben él tovább. Fotóriporterünk 2013-ban az együttest elkísérte a nyolcas stúdióba, így portálunk archívumában szép számmal vannak fotók az akkori koncertről.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

Hozzászólások

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök