Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett országos véradáshoz. Az igazgatóságon, szerdán kora délelőtt várták az önkéntes véradókat.


Nyíregyházán egymást váltották az önkéntes véradók, akik több ízben nyújtottak már segítő kezet. A véradáson részt vett Fekete Béla tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálat vezetője, a hivatásos és a közalkalmazotti állomány mellet.

A Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján tartják, hogy figyelmeztessék a társadalmakat bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre. Ahhoz, hogy biztonságos legyen az itthoni vérellátás, évente 500 000 egység vérre van szükség, ami egységenként 4,5 deciliter mennyiséget jelent. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évente többször is csatlakozik a megyei véradáshoz.