Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte M. L-né előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a tiszavasváriban élő gyanúsított – és ismeretlen társa – 2017. szeptember 22-én reggel 7 órakor Nyíregyházán megállított az utcán egy gyalog közlekedő, szemmel láthatólag fogyatékkal élő 13 éves lányt, és azt kérték tőle, hogy adjon nekik valamit. A sértett elmondta, hogy nincs nála sem pénz, sem más érték. Ekkor a gyanúsított társa a lány mögé állt, és megakadályozta a távozását úgy, hogy megfogta a sértett két vállát.

Közben M. L-né gyanúsított hátrahúzta a lány haját, és mindkét füléből kivette a 25.000 Ft értékű arany fülbevalóját. A sértett nem volt képes sem a bűncselekmény felismerésére, sem elhárítására.

A bíróság álláspontja szerint alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve a még nem ismert elkövető társával történt összebeszéléssel az eljárás lefolytatását megnehezítené. A cselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel attól is alaposan lehet tartani, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetőleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.
A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.