Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Hamarosan a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is rendelkezni fog egy minden igényt kielégítő mobil kormányablakkal. A beszerzésre az engedély és így a forrás is rendelkezésre áll – mondta el lapunknak dr. Polgári András főigazgató.  Viszont a hamarosan bevezetése kerülő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) miatt  a fokozott adatvédelem szükségessé teszi,  hogy az adatokat kezelő egészségügyi dolgozók  e-személyi igazolvánnyal rendelkezzenek. Ma Budapestről érkezett egy mobil kormányablak.

A személyi igazolványok váltása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Budapesti kormányhivataltól kapott kölcsön a mai napra egy mobil kormányablakot, ahol a nap folyamán mintegy 65-80 egészségügyi dolgozó tudja megigényelni az e-személyi igazolványt. Az országban jelenleg  műholdas interneteléréssel is rendelkező mobil kormányablakból összesen  nyolc darab van, ebből érkezett ma egy a Jósa András oktatókórház parkolójába.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) egy európai uniós forrásból létrehozott egységes informatikai környezet, ami a legmagasabb fokú adat- és kibervédelemmel biztosít hatékony kommunikációt az egészségügyi ágazaton belül.

A mobil kormányablaknál dr. Polgári András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója várta Dr. Adorján Gusztávot az oktatókórház főigazgatóját. Az ügyintézés mintegy 10 percet vett igénybe. Ezt követően a főigazgatót SMS-ben fogják értesíteni az e-személyi igazolvány elkészültéről.

Dr. Polgári András Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal főigazgatója Fogadja Dr. Adorján Gusztávot az oktatókórház főigazgatóját a mobil kormányablaknál 2017. október 16-án Nyíregyházán. Fotó: Keletfoto.hu

Dr. Polgári András hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók okmányigényléseit kiemelt feladatként kezelik, ezért kérték le a mai napra a mobil kormányablakot. Ezen túlmenően a megszokott helyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányablakoknál dedikált idősáv és ügyintéző áll rendelkezésre annak érdekében, hogy zökkenőmentesen és minél kevesebb időráfordítással lehessen az egészségügyi dolgozóknak az okmányigényléseket kezdeményezni.

Fotó: Keletfoto.hu

További képek itt.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22