Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az érpataki polgármester Egri Járásbíróságon kezdődő büntetőperét  érdemben nem tudták megtartani, mivel Orosz Mihály Zoltán a tőle megszokottól is jóval agresszívebb, minősíthetetlen magatartást tanúsított a tárgyalóteremben.

A több más büntető-ügye  mellett Orosznak most a hamis orvosi igazolások ügyében kellett megjelennie az Egri Járásbíróságon. Mint ahogyan beszámoltunk róla, ebben az ügyben az ügyészség Orosz Mihály Zoltán első rendű vádlottat két rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a II. rendű vádlottat két rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádirati tényállás szerint az I. rendű vádlott háziorvosa a II. rendű vádlott.

Az I. rendű vádlott az Egri és a Miskolci Járásbíróságon, valamint a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon becsületsértés és rágalmazás vétsége miatt indult eljárásokban 2015. évben kitűzött személyes meghallgatáson, illetve tárgyaláson nem jelent meg. Az I. rendű vádlott a távolmaradását a II. rendű vádlott aláírásával és bélyegzőjével ellátott, valótlan tényt tartalmazó orvosi igazolások benyújtásával mentette ki.

Orosz Mihály Zoltán Érpatak Önkormányzatának takarítóját, Katikát nevezte sajtósnak a tárgyalóteremben akinek az lett volna feladata, hogy élőben közvetítse munkaadójának tárgyalását. A Bíró jogszerűen nem engedélyezte az élő közvetítést, hiszen Orosz mint vádlott volt a tárgyalóteremben, miközben egy szelfibotra szerelt telefonnal akart élőzni Facebook oldalán.

Fontos hangsúlyozni, hogy a felvételkészítést engedélyezte a bíró, csak az élő közvetítést tiltotta meg.

Orosznál ekkor pattant el a húr, aminek a vége az lett, hogy a bíró kivezette a teremből és 100 000 forint rendbírsággal sújtotta Érpatak polgármesterét.

Érpatak polgármesterét az önkormányzat pénzügyese, valamint a hivatal takarítónője kísérte el a tárgyalásra, akik mint sajtósok akartak jelen lenni a teremben.

Érdekesség, hogy Orosz Mihály Zoltán miközben a “sajtósát” okította a felvétel készítés rejtelmeire, véletlenül kitette a Facebook oldalára a videót amit 10 perc után törölt. A felvételből kiderül, hogy Orosz álsajtósa Angéla, nem tartotta kizártnak, hogy főnöke esetleg összeverekedik  a bíróval, ha az nem engedi az élő közvetítést, Orosz erre annyit mond:

“ú…, adnék én neki ne félj, adnék én neki ha rám lenne bízva”

Orosz Mihály Zoltán egyébként bejegyzésében azt állítja, hogy a rendőrség nem hallgatta ki gyanúsítottként, ami valóban így van. Egy dolgot felejt el a botrányairól hírhedt polgármester az üggyel kapcsolatban közölni “rajongóival”: tucatnyi idézést küldtek ki a nyomozók Orosznak az összes létező elérhetőségére. Többek közt a nagykállói tartózkodási helyére, illetve az érpataki Napfény major 1 szám alá, ami Orosz állandó lakcíme ahol postaláda sincs, merthogy Orosz leveleit meghatalmazottja  Anita – aki az önkormányzat dolgozója – veszi/vagy nem veszi át.

Az ügy másodrendű vádoltját ki tudta hallgatni a rendőrség. Az orvos részletes beismerő vallomást tett – Oroszra nézve terhelőt –  ügyvédje jelenlétében.

A büntetőeljárás lehetőséget ad arra, hogy gyanúsítotti kihallgatása nélkül folytassák le az eljárást egész a vádemelésig. A vádlott érdemi védekezésit a bíróságon majd előadhatja, álláspontját kifejtheti.

Orosz tizenkilencre lapot húzott – nem jött be neki

Ugyanakkor ez az eljárás nem védőköteles – nem kötelező védőügyvéd kirendelése, jelenléte –  így a tárgyalás ügyvéd jelenléte nélkül is megtartható. Orosz arra számított, hogy a tárgyalást elnapolják mivel ügyvédje “akadályoztatást” jelentett be. Csakhogy a bíró jogszerűen szerette volna megtartani a tárgyalást ami általában az első tárgyalási napon a vád ismertetésével és a vádlottak tanúvallomásaival vette volna kezdetét.

Orosznak nem ez az első esete, hogy a tárgyalásokra álsajtósokat juttat be, mint a közszolgálati Tudósító munkatársait, vagy épp saját magát nevesíti sajtósnak egy olyan sajtóorgánum munkatársaként, ami nem ad ki lapot, online felülete nincs. Ezeket a  sajtóigazolványokat jellemzően  Orosz írja alá.

Mint emlékezetes Orosz úgynevezett doktoros ügyében Püspökladányban – amiben végül a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a vád aló Érpatak polgármesterét -, az eljáró bíró ellen valóságos rágalom és a becsület csorbításra alkalmas hadjáratot indított a botrányhős polgármester a közösségi médiában. Ebből az ügyből végül feljelentés lett. Az ügyészség első körben a Kisvárdai rendőrkapitányság nyomozóit bízta meg az ügy feltárásával akik tanulva az idézések kézbesíthetetlenségéből, személyesen kézbesítették Orosz munkahelyén a gyanúsítotti kihallgatásra az idézést.  Oroszt gyanúsítottként már ki is hallgatták ebben az ügyben majd a  Központi Nyomozó Főügyészség vette át a nyomozást, amelynek határideje november 28.

A mostani egri eset kísértetiesen hasonlít a püspökladányi kálváriához azzal a különbséggel, hogy ebben az ügyben eljáró bíró egy nő, de ez Oroszt nem gátolja abban, hogy válogatott szidalmakkal illesse a vele szemben eljáró hivatalos személyt.

Az érpataki polgármester mindazonáltal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozóját kemény váddal illeti legújabb bejegyzésében, ugyanis Orosz azt állítja, hogy a nyomozó meghamisította a jegyzőkönyvet. Igaz Orosztól ez nem áll távol, hiszen a Nyíregyházi rendőrkapitányság kiemelt nyomozóját is feljelentette már – okirat-hamisítás vádjával -, aki a Beneficium ügyleteivel kapcsolatban járt el vele szemben.

Viszont Orosz vádjai egy esetben sem igazolódtak be

Orosz Mihály Zoltán a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztályán 2016. december 23. napján a hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt tett feljelentést a Be. 174. § (1) bekezdés b) pontja alapján.  Az ügyészség tájékoztatása szerint viszont még a bűncselekmény gyanúja is hiányzott ezért az elutasításra került.

Orosz, hogy hátráltassa az ellene folyó eljárásokat folyamatosan feljelenti a nyomozókat. Az elmúlt öt évben a Központi Nyomozó Főügyészségre írt öt beadványa közül négy minősült feljelentésnek, amelyek valamennyi esetben elutasításra kerültek, így Orosz feljelentése alapján nem indult nyomozás egy esetben sem.

Persze azon már semmi meglepő, hogy Orosz a büntetőperére Érpatak Önkormányzatának kisbuszával érkezett

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22