Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Együttműködési megállapodást kötött 2017. október 20-án a Nyíregyházi Törvényszék, a Kisvárdai Járásbíróság és Kisvárda Város Önkormányzata a hagyományápolás, valamint a kulturális értékek megőrzése, gondozása céljából.


Az intézmények közötti harmonikus kapcsolat az elmúlt időszakban is nyomon követhető volt a lakosság számára, hiszen a Kisvárdai Járásbíróság – csatlakozva az országosan ismert „Nyitott Bíróság” programhoz – sok diák és érdeklődő számára nyitotta meg kapuit. A nyilvános tárgyalás látogatások, valamint a bíróság működését bemutató előadások alkalmával olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, melyek során közelebb kerülhettek az igazságszolgáltatás intézményéhez.

Dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke, (b1) Kapinné dr. Farkas Gyöngyi a Kisvárdai Járásbíróság elnöke (j2) valamint Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere (k) az ünnepélyes aláírási ceremónián a Nyíregyházi Törvényszéken 2017. október 20-án. Fotó: keletfoto.hu

Idén a Kisvárdai Járásbíróság épületében több színvonalas kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlatokon bemutatott alkotások Kisvárda kulturális, művészeti életébe engedtek betekintést, s ezáltal a bíróságra látogatók megismerkedhettek a város történelmével, híressé vált személyiségeivel.

A művészet szeretetét, az elődök tiszteletét és a helyi hagyományok ápolását mindhárom intézmény a társadalmi szerepvállalása részeként alkotmányos tevékenységével összeegyeztethető módon gyakorolja, s ezt erősítettük meg a mai együttműködési megállapodás aláírásával.

A Kisvárdai Járás Bíróság előcsarnokában került megrendezésre Szeifried Zoltán kisvárdai festőművész harmadik tárlata. Fotó: keletfoto.hu

Ez alapján az önkormányzat rendszeresen tájékoztatja a bíróságot a városban szervezendő azon kulturális eseményekről, amelyeknek a járásbíróság épülete helyet biztosíthat. A járásbíróság pedig lehetőséget ad a bírósági rendezvények iránt érdeklődőknek a bíróság tevékenységéről, feladatairól szóló ismeretterjesztő előadásokon, illetve a nyilvános tárgyalásokon való részvételre, és a város kulturális életének megismerésére is.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22