Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

“Ötvenhat annyiféle, ahányan átéltük. Akkor azt hittük – s mert ezen a címen ítéltek halálra, szabadságvesztésre, száműzetésre bennünket, még jó darabig őriztük magunkban a hitet -; hogy a forradalmat mi csináltuk.” –  Göncz Árpád köztársasági elnök, egykori életfogytiglanra ítélt az első szabad október 23-án elhangzott szavainak felidézésével kezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Balkány Önkormányzatának közös szervezésében az 1956-os megemlékezés Balkány város művelődési házában.

Több mint 10 éve, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a megye egy-egy településével közösen szervezi meg a nemzeti ünnepek alkalmából a megemlékezéseket – emlékeztetett  beszédében a közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár.

A magyarok változást akartak, a szabadság és a törvényes rend helyreállítását, az önkényuralom helyett hazánk függetlenségét. Az akkori hősök a jövőjükért harcoltak, s a mi jelenünket építették – mondta ünnepi köszöntőjében a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon Miklós.

A Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik és nyolcadik évfolyamos diákjai a 1956-os emlékműsoron Balkányban 2017. október 23-án. Fotó: keletfoto.hu

Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja Bibó Istvánt idézte: „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem…”

Ezt követően a Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik és nyolcadik évfolyamos diákjai emlékeztettek a  forradalom hősire  a“Tiszta voltál…” című műsorukkal, majd Balkány polgármestere Pálosi  zárszavában emlékeztette az egybegyűlteket, hogy 56 hősei alapozták meg a demokráciánkat.

Egy idős hozzátartozó virágot helyez el a balkányi 56-os emlékműnél a Kossuth Kertben 2017. október 23-án Balkányban. Fotó: Keletfoto.hu

A megemlékezés végeztével a résztvevők a Kossuth-kertben található emlékműnél helyezték el az emlékezés koszorúit, virágait.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22