Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mindenszentek és a halottak napjához közeledve a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők 2017. október 27-től november 5-ig a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt, amely elsősorban a forgalom segítésére irányul – tájékoztatta portálunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság.

 A nagyobb forgalmú sírkertekben a rendőrök mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákok is figyelnek az emberek vagyonbiztonságára és a zavartalan közlekedésre. Kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról! Javasoljuk, hogy hosszabb utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat, amelyek használata a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott.

A rendőrség kéri, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Amennyiben nem rendelkeznek kellő helyismerettel, készítsenek előre útvonaltervet!

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Az előttünk álló időszakban, főként a temetők környezetében, megnő a gyalogosok száma. Arra kérék a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket!
Fontos, hogy az ünnepek alatt is fokozottan figyeljenek értékeikre, csomagjaikra!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi segélyhívószámon!

Kép: police.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22