Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte Sz. A. Á. őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított cége gazdasági befektetési arany értékesítésével foglalkozott. Ennek során az ügyfelekkel szerződést kötött befektetési arany adás-vételére vonatkozóan, illetve akik nem kívánták a megvásárolt a befektetési aranyat saját maguk tárolni, tárolási szerződést kötött velük külön ellenszolgáltatásért cserébe.
A nyomozás eddigi adatai alapján mintegy 20 ügyféltől vett át különböző összegeket, azonban a befektetési aranyat részükre nem adta át. A kár értéke meghaladja a 127 millió Ft-ot.
A bíróság álláspontja szerint az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelné kivonni magát a büntető eljárás alól. A bíróság megállapította az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélyét is.

A végzés nem jogerős.

Kép: www.arany9999.eu