Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az ügyész azt a férfit, aki 2017. április 7-én este Nyírturán rátörte az ajtót a 84 éves egyedül élő nőre, majd késsel és egy széklábbal brutálisan bántalmazta, végül elvette 1.000,- forintját is.


A vádirat szerint a többszörösen büntetett, korábbi büntetéséből idén februárban szabadult vádlott rövid ideig a Tuzséron élő testvérénél lakott, majd 2017. április 7-én a holmiját összepakolta és eltávozott. Este 18 óra után a kb. 50 kilométerrel távolabb lévő Nyírturára ért, ahol felkereste a 84 éves, egyedül élő sértett nő házát. Bement az udvarra, majd a lakóház bejárati ajtaján az üveget betörte, és a résen benyúlva a zárban található kulccsal kinyitotta az ajtót. Az idős sértett telefonon próbált segítséget hívni, azonban nem járt eredménnyel, mert a vádlott egy fából készült széklábbal és puszta kézzel ütlegelni kezdte. A vádlott magához vett egy konyhakést, és a széklábbal, valamint a késsel tovább bántalmazta a menekülő sértettet, aki végül az ágyra esett. A vádlott a sértett szinte egész testén sérüléseket okozott a két eszközzel, melyek végül a sértett halálához vezettek.

Miután a sértett a helyszínen elhunyt, a vádlott a lakásban magához vett egy tőrt és 1.000,- forintot, majd Kiskunfélegyházára utazott, ahol a rendőrség elfogta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével és magánlaksértés vétségével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat.

A vádiratban az ügyész arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje, és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből is.

Fotó: keletfoto.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22