Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szigetvárival szemben hárman indítottak eljárást egy, a 2014-es önkormányzati választások során megjelent újságcikk kapcsán, melyben a magánvádlókkal kapcsolatban olyan megállapításokat közöltek, amelyek számukra súlyosan negatív értékítéletet, és jelentős érdeksérelmet jelentenek. Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság 2017 februári első fokú ítéletében igazoltnak látta a rágalmazást és az Együtt politikusát akkor egy év próbára bocsátotta. A Nyíregyházi Törvényszék ezt az ítéletet változtatta meg a mai tárgyalásán Szigetvári Viktorra nézve sokkal enyhébb ítéletével.

A Nyíregyházi Törvényszék álláspontja szerint Szigetvári nem követett el rágalmazást.  A kiadványban viszont azon állítás, hogy a magánvádlók egy “polip” részei a becsület csorbításra alkalmas kijelentés volt, hiszen a népszerű tévésorozat, amelynek címe a “Polip” egy klasszikus maffia szervezet mindennapjait mutatta be, így az olvasókban az a kép alakulhatott ki, hogy Nyíregyháza polgármesterének munkatársai egy maffia szervezet tagjai.

A tárgyaláson egyébként a három magánvádló közül csak egy személy jelent meg, (nem kötelező a magánvádló megjelenése – a szerk)  aki Szigetvári beszédére reagálva elmondta, hogy ők valójában a cikk szerzőjét szerették volna a vádlottak padján látni  – a bíróság emiatt nyomozást is elrendelt még az első fokú tárgyalás előtt, de az eredménytelenül zárult -, de Szigetvári nem volt hajlandó elárulni a cikk szerzőének nevét – noha akkor mentesülhetett volna jogkövetkezményektől.  Mivel az időszaki lap felelős szerkesztője Szigetvári Viktor volt, ezért a teljes jogi felelősség őt terheli. Szigetvári mint fogalmazott, a 2014-es önkormányzatválasztásai-kampányfüzet teljes tartalmáért vállalja a felelősséget.

Az ítélet indoklása végén jelenlévő egyik magánvádló Szigetvárit megkérdezte, hogy hajlandó-e bocsánatot kérni, Szigetvári kategorikusan elzárkózott a bocsánatkéréstől.

Az Együtt volt elnöke, jelenlegi választmányi elnöke az ítéletet nem tekinti megalapozottnak és ellentétesnek tartja az Alkotmánybíróság irányadó határozataival, ezért jogorvoslatért az illetékes bírósághoz fordul és kéri a felmentését.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22