Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lövei Csaba szerint a polgármester felelőssége, hogy az elhíresült NyírVV ügy nyomozása idején az ügyvezető újabb gyanús ügyletekben játszhatott szerepet ugyanis október 18-án újabb ügyet tárgyalt a Nyíregyházi Járásbíróság.

A vádirat szerint a vádlott a NyírVV kft. képviseletében 2013. május 17-én közbeszerzési eljárást kezdeményezett egy gyermeküdülő felújítása érdekében. A közbeszerzést II. r. vádlott cége nyerte el, vele I. rendű vádlott szerződést kötött a felújítás elvégzésére 2013. június 17-én.

A szerződésben szereplő munkák azonban ténylegesen már 2013. júniusának elején elvégzésre kerültek a II. rendű vádlott cége által.

Az első fokon elmarasztaló ítélettel záruló korábbi per során Lövei  többször is figyelmeztette Nyíregyháza polgármesterét, hogy  további korrupciós ügyek melegágya marad a NyírVV, ha dr. Kovács Ferenc polgármester a bírósági ítéletig teljes jogkörrel pozícióban tartja a városüzemeltető cég ügyvezetőjét.  Az akkori aggodalmam beigazolódni látszik – tette szóvá keddi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője.

Lövei sajnálatát fejezte ki, hogy a most folyó újabb bírósági ügy mellett, több várost is érintő gyanús eset kapcsán is nyomozás folyik. Erre példának a jelentős értékre elkövetett szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt elrendelt nyomozást említette, mely ügy alapja, hogy a tömbkórház tervezői egy másik tervezőcsapat terveit használta fel engedély nélkül.

Az Együtt éppen az ilyen és ezektől is súlyosabb visszaélések okán szentel választási programjában 15 pontot a megújuló közéletnek és igazságtételnek. Ebben egyebek mellett lefektették, hogy kormányra kerülés esetén az Orbán Viktorhoz és rendszeréhez kötődő korrupt családtagoktól és strómanoktól az állami befolyással szerzett vagyonokat visszaveszik és kárpótlásra fordítják, jóvátételi adót vetnek ki a korrupt állami pénzen felhizlalt vállalkozókra, visszaveszik a tisztességtelenül értékesített, korábban állami tulajdonú földeket és megismerhetővé teszik az 1990 előtti titkosszolgálati aktákat.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22