Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nyírlugos város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyírbátori járásban található. Immáron a 2 699 fős település önálló integrált ügyfélszolgálattal rendelkezik. Eddig a település lakói heti egy alkalommal, ügysegéd segítségével tudták intézni okmány és egyéb ügyeiket.

A várost  északkeletről: Encsencs, északnyugatról: Nyírmihálydi, keletről: Nyírbéltek, délkeletről: Fülöp, délnyugatról: Nyíracsád, nyugatról: Nyíradony határolják. Hovánszki György ( Fidesz-KDNP)  polgármesternek régi álma mától valóság: hiszen mától az integrált szolgáltató centrum ad otthont a két ügyfél-szolgálatos munkaállomással a kormányablaknak.

Dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal hivatalvezetője elmondta, hogy eddig ügysegédek bevonásával oldották meg a nyírlugosi lakosok okmány és egyéb államigazgatási hatáskörbe tartozó ügyeiket.

(b1) Dr. Simon Miklós, (b2) Dr. Éliás Tünde, (j2) Román István, (j1) Hovánszki György a nyírlugosi kormányablak hivatalos megnyitó ünnepségén az elvágott szalaggal 2017. november 3-án Nyírlugoson. fotó: keletfoto.hu

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő emlékeztette a jelenlévőket, hogy a nyírlugosi kormányablak ötlete Kozma Péter néhai kormánymegbízotthoz köthető, aki már 2013-ban szorgalmazta az önálló kormányablak létrehozást. Mint fogalmazott Simon, az ország gazdasági teljesítménye tette végül lehetővé, hogy a 2013-as kezdeményezés mára kézzelfogható valósággá váljon.

Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédében kiemelte, hogy vége annak a rossz beidegződésnek, hogy sírni-ríni kell, sokat kell járkálni Budapestre és akkor majd talán lesz pénz a településnek.

A helyzet az az, hogy óriásit változott  a világ és benne Magyarország is megváltozott: Az ötletekhez úgy teremtődik forrás, hogy nem csak kitaláljuk, hanem ki is dolgozzuk őket, jól átgondoljuk és összefogunk a megvalósításért. Ha így járunk el, akkor a kormányzat is mellé tud állni az ügynek és anyagi forrásokat tud biztosítani egy-egy helyi kezdeményezéshez.

Román István beszédében kitért munkatársai áldozatos munkájára, hiszen nélkülük nem tudták volna megvalósítani a több éve dédelgetett terveket.

Hovánszki György Nyírlugos polgármestere az első ügyfél a frissen átadott kormányablaknál 2017. november 3-án Nyírlugoson. Fotó: keletfoto.hu

Az ünnepség végén Szemán László görögkatolikus esperes és Docsa Miklós református lelkipásztor megáldotta a kormányablakot, ahol több mint 1500 ügykörben, a hét minden munkanapján, teljes munkaidőben – hétfőtől csütörtökig 7.30 órától 16 óráig, pénteken 7.30-tól 13.30-ig – fogadják az ügyfeleket.

Fotó: keletfoto.hu

További képek itt

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22