Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szamossályi önkormányzata sikeresen pályázott a norvég Elverum városával közösen a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának „Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés” programja keretében meghirdetett Bilaterális tevékenységek a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés Programterületen „Szamossályi és Elverum az idősekért” című projektjével.


A két önkormányzat vezetői és szakértői workshopokon dolgoztak együtt Norvégiában és Szamossályiban, elsősorban az idősellátás fejlesztéséért. Először Szamossályi vezetése látogatott szociális szakemberekkel Elverumba, ahol alkalmuk nyílt a város, és az ellátórendszer megismerésére, meglátogatására, amely a hasznos információkon túl inspirációval is szolgált a résztvevőknek saját területükhöz, munkájukhoz.
A szamossályi workshopon a környékbeli szociális intézmények vezetői maximális együttműködésükről biztosították Szamossályi vezetőit, és együtt térképezték fel a jelenlegi helyzetet, kihívásokat és lehetséges megoldásokat. Mivel a nagyobb régióban gondolkoznak együtt a fejlesztési elképzelések összeállításánál, ezért hívták meg Nyírbátor városának szociális szakembereit és a város vezetőit, akik nem csupán jelenlétükkel, hanem konstruktív gondolataikkal is gazdagították a norvég-magyar munkamegbeszélést.

Elverum és Szamossályi beazonosították a közös fejlesztési területeiket és meghatározták közös jövőbeni stratégiájukat, többek között Szamossályiban és térségében az idősellátás fejlesztése érdekében. A demens ellátásra specializálódott szamossályi bentlakásos otthon bővítésre szorul, és közös kapacitásépítési tervek születtek, amelynek keretében csereprogramokon, ingyenes továbbképzéseken keresztül lehetne segíteni a gondozók munkáját.

A térségi együttműködés hatékonyabbá tétele, az önkéntesség kultúrájának megismertetése és a szegénység elleni küzdelem lehetőségei is szóba kerültek a projektötleteket eredményező bilaterális találkozókon.
A két önkormányzat első sikeres pályázata és együttműködése megerősítette a további szándékot a jövőbeni közös munkára.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22