Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A múlt héten került sor Tokióban a Pwn2Own rendezvényre (versenyre), és a 32 komoly sebezhetőséget felfedő biztonsági kutatók 515 ezer dollárral lettek gazdagabbak írja a HVG

A Qihoo 360 Security például egy olyan sebezhetőséget mutatott be, amelyet kihasználva, a wifi segítségével tudnak a hackerek végrehajtható kódot lefuttatni az iPhone 7-eken. A Safarit is meg tudták hackelni a böngészőben és a rendszerszolgáltatásban lévő hibák kihasználásával.

A csapat a Galaxy S8-ban is talált sebezhetőséget, a Samsung netes böngészőjét használta fel a kódfuttatáshoz.

A Tencent Keen Security Lab is a wifit használta ki, hogy rosszindulatú programot telepítsen az iPhone 7-re. Ugyanez a csapat mutatta be a legsúlyosabb sebezhetőséget is. A kutatók a Huawei Mate 9 Pro szélessávú processzorán hajtottak végre futtaható kódot, és képesek voltak módosítani az eszköz IMEI számát. A Fluorescence az iPhone 7 Safari böngészőjének hibáját kihasználva tudta kikerülni a böngésző sandboxát, és végrehajtható kódot futtatott a telefonon.

Az MWR Labs a Samsung Galaxy S8-ban fedezett fel egy sor sebezhetőséget. 11 biztonsági rést használtak ki, és kódokat tudtak végrehajtani, illetve adatokat tudtak megszerezni a telefonról. Hibákat találtak különféle Huawei alkalmazásokban is, ki tudták kerülni a Chrome-böngésző sandboxát, és adatokat tudtak eltávolítani a Mate 9 Próról.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22