Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az elmúlt napokban kilencen veszítették életüket Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain tizenketten súlyosan és huszonhárman könnyebben megsérültek. A legutóbbi halálos balesetben a sofőr járműve sebességét nem az útviszonyokhoz igazítottan választotta meg – írja a police.hu

A közúti közlekedési balesetek a szabályok betartásával túlnyomó részt elkerülhetőek lennének! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a tragédiák elkerülése érdekében ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az őszi, téli időjárási viszonyok fokozott óvatosságot követelnek a közlekedőktől,- a járművezetőktől és a gyalogosoktól is egyaránt.

Megdöbbentő családi tragédiák és esetenként a szakembereket is próbára tévő közúti közlekedési balesetek történtek az elmúlt napokban a megye útjain. Egy sofőr a járműve sebességét nem az útvonal vezetéséhez igazította, így az útról lesodródott. A baleset következtében az autót vezető férfi a helyszínen meghalt, míg utasai súlyosan megsérültek. Egy másik esetben egy személygépkocsi vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot és a vele azonos irányban közlekedő kerékpárost előzése során elsodorta. A biciklis nő a helyszínen az életét vesztette. Hárman is életüket vesztették, amikor egy kamionról levált járműszerelvény maga alá gyűrt egy autót. Más esetben a sűrű köd is közrejátszott a halálos balesetben. Egy sofőr, előzés közben későn észlelte a vele szemben kivilágítatlanul, és láthatósági mellény nélkül kerékpározó férfit, akit elütött. A biciklis a helyszínen meghalt.

A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében arra kéri az közlekedőket, hogy valóban tudatosítsák, hogy az őszi, ködös időjárás nehezíti a közlekedést, fokozott óvatosságot igényel, de legfőképpen azt, hogy a szabályok betartásával a balesetek, jelentős része elkerülhető!

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” program keretében december elejéig közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket hajtanak végre a közutakon. Ezek során a rendőrök iránymutatást adnak, segítséget nyújtanak, illetve felhívják a közlekedők figyelmét az őszi-téli időjárási viszonyokhoz igazított közlekedés és az erre való felkészülés fontosságára.

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22