Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormány az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájával a jobb minőségű élelmiszerek előállítására, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelésére törekszik – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán, a 12. Növényorvosi napon, Gödöllőn.

A szaktárca szerdai közleménye szerint az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az intézkedéseket tartalmazó 20 pontos akciótervet 2017 nyarán fogadta el a kormány.
Nagy István kiemelte, hogy az élelmiszerlánc-biztonság szempontjából fontos a növények termesztését fenyegető károsítók elleni védekezés, a más földrészekről érkező károsítók különösen veszélyeztetik a környezetet.

A globális kereskedelem és az éghajlatváltozás következtében ezek kockázatai jelentősen megnőttek, ezért korszerűsíteni és fejleszteni kell a termékek unión belüli forgalmazását biztosító eszközöket – mint például a növényútlevelet, a védett zónákat – és további forrásokat kell biztosítani ezek alkalmazására – tette hozzá.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a kémiai élelmiszerlánc-biztonság egyik legfontosabb kockázati tényezőjévé válhatnak a növényvédő szerek maradékai, ezért fontos a növényvédő szerek folyamatos ellenőrzése. Emellett olyan termesztéstechnológiai rendszerekre van szükség, amelyek a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre ható kockázatait csökkentik.
Nagy István szerint ki kell dolgozni és elterjeszteni, egy a környezet és az egészség védelmét maximálisan szem előtt tartó, egészséges termékeket előállító integrált gazdálkodási rendszert.

Kép: Pixabay

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22