Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2017. november 8-án ünnepélyes keretek között került átadásra a fehérgyarmati és a csengeri járási hivatalok foglalkoztatási osztályai által használt, energetikai szempontból korszerűsített épületek. A 66 millió forintból korszerűsített fehérgyarmati és a 22 millióból megújult csengeri épületet dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár adta át – írja a megyei kormányhivatal honlapján.


Koradélután Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat Város polgármestere és Karaova Magdolna, a Fehérgyarmati Járási Hivatal hivatalvezetője adta át a Fehérgyarmati Járási Hivatal Foglalkozatási Osztályának megújult épületét.

Román István kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy elsődleges cél, hogy a Kormányhivatal megyei intézményrendszerét folyamatosan fejlesszük, jobbá, korszerűbbé tegyük annak érdekében, hogy az állampolgárok magas színvonalú ügyintézésben részesülhessenek. A fejlesztéseket bemutatva elmondta, hogy a Fehérgyarmati Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épülete a KEHOP-5.2.2-16-2016-00006 Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalnál című projekt keretében több mint 66 millió forintból újult meg. A jövőre kitekintve elárulta, hogy hamarosan elindul az új járási hivatali épület megépítése.

Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút - 36
Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Fotó: keletfoto.hu

Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány egyik legfontosabb célja 2010-ben az ügyintézési kultúra megújítása volt, amely a kormányhivatalok létrehozásával, a kormányablakok országos hálózatának és a járási hivatalok kialakításával azt a célt szolgálta és szolgálja ma is, hogy az állampolgárok ügyeiket egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban intézhessék. „Ennek a mostani fejlesztésnek köszönhetően kulturált környezetben szolgálhatják ki az ügyfeleket, s a kollégák munkakörülményei is javultak. Külön öröm, hogy a munka 70–80 százalékát helyi vállalkozások végezték” – emelte ki a területi közigazgatásért felelős államtitkár. „… és amellett, hogy a felújított kormányhivatali épületek javítják a településképet, a program legfontosabb célja az energiamegtakarítás, ami akár 30 százalékos is lehet” – fűzte hozzá dr. Kovács Zoltán.

Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: amennyiben tovább haladunk a 2010-ben megkezdett úton, a magyar közigazgatás elérheti azt a minőséget, amelyről híres volt a két világháború között.

A fehérgyarmati átadást követően Csengerben Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár, Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Forján Zsolt, Csenger Város polgármestere és Nagy Miklós, a Csengeri Járási Hivatal hivatalvezetője adta át a Csengeri Járási Hivatal Foglalkozatási Osztályának megújult épületét.

Román István köszöntőjében a fejlesztéseket bemutatva ismertette, hogy a Csengeri Járási Hivatal Foglalkozatási Osztályának épülete több mint 21 millió forint felhasználásával újult meg. Hangsúlyozta, hogy „Minden ilyen helyi fejlesztés, egy-egy újabb lépése annak a komplex, átfogó az egész megyére és az országra kiterjesztett munkának, amelynek célja a „Jó állam” megteremtése, fenntartása és fejlesztése.” A jövőbeli tervekre is kitért a kormánymegbízott, amikor bejelentette: „Csengerben nemsokára újabb lépcsőfokot tudhatunk magunk mögött, hiszen hamarosan átadásra kerül majd – terveink szerint december közepéig – a járási hivatal felújított tetőtere is.”

Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár ünnepi beszédében ismertette, hogy az államigazgatás megújítása az Emberi Erőforrások Minisztériumának létrehozásával kezdődött, a járási hivatalok megalapításával folytatódott. Az ügyintézési kultúra megújítása eredményeképpen csökkent a bürokrácia, az ügyfelek időt nyernek. „Az asztal ma nem elválaszt, hanem összeköt az ügyféllel” – fogalmazott az államtitkár.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében a jelenleg is folyamatban lévő mátészalkai fejlesztésekről ejtett szót, és hangsúlyozta, hogy minden egyes fejlesztéstől csak több lesz a térség.

Videó: Kölcsey Televízió

Fotó: keletfoto.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22