Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A közismert újságíró, író, egyetemi tanár, Kepes András Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban érkezik “Világkép, Mivé lett a világ!” című előadásával. A november 9-én csütörtökön 19 órától megtekinthető előadásban aktuális témákkal foglalkozik: például azzal, a különböző civilizációk hogyan érthetik meg egymást, ha ez lehetséges egyáltalán.

Civilizációk harcáról beszélhetünk, vagy valami egészen másról? – ez az előadás egyik kulcskérdése.

Kepes legújabb könyve, a Világkép különböző kultúrákat mutat be, ami az ő tollából hiteles, hiszen a saját bőrén tapasztalta meg, milyen érzés bekerülni egy „idegen” világba. Az újságíró, író és egyetemi tanár három nyelven, Budapesten, Bejrútban, illetve Buenos Airesben végezte általános és középiskolai tanulmányait. Későbbi munkái és televíziós pályafutása során is rengeteg tapasztalatot gyűjtött a különböző kultúrák egymáshoz való viszonyával, a beilleszkedés nehézségeivel kapcsolatban.

A rádió kulturális rovatának vezetőjeként igazolt az MTV-hez 1980-ban, és az ott változatos munkákkal eltöltött negyedszázad alatt az ország egyik legismertebb tévése lett. Utána vezetett talkshow-t, majd fiatal magyar írókat mutatott be a kereskedelmi csatornákon, és olyan emlékezetes műsorokat gyártott, mint a Desszert vagy a Világfalu – utóbbi új könyvének is egyik alapja. A 2009-es Különös történetek óta nem készített tévéműsort, de népszerűsége töretlen. Azóta könyveket ír és tanít: 2010 és 2014 között a BKF művészeti és kommunikációs karának alapító dékánja volt, jelenleg a Metropolitan Egyetemre átkeresztelt intézmény professzora és a Művészeti Tanács elnöke.

kepes02

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22