Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint írtuk 2017. június 13-án a nagykállói polgármester büntetőeljárásával kapcsolatba: nem lehet kizárni a politikai indíttatást – borulhat a vád. A mai tárgyalási napon csak erősödik ez a lehetőség, ugyanis az a Jobbikos, aki magára nézve is terhelő vallomást tett visszavonta vallomását. Orosz Mihály Zoltán és három álsajtósa  két kamarával ismét jelen volt a büntetőeljáráson.

A vádirat szerint Juhász és társai Nagykálló önkormányzatnak mintegy 2,5 millió forint vagyoni hátrányt okoztak azzal, hogy állítólag a polgármester ismerősei és rokonai tankolását az önkormányzat fizette.

A rendőrség ezt az ügyet egyszer már lezárta de a nagykállói jobbik iroda akkori vezetője a feljelentésében saját magára nézve is terhelő tanúvallomást téve,  ismét elkezdték a nyomozást.

Az előző tárgyaláson  

a bíró is többször felfigyelt a vádlott – aki egyben az ügy kirobbantója – ellentmondó nyilatkozataira és ezekre rá is kérdezett. Az, hogy a kapott válaszokat a bíróság hogyan értékeli a későbbiekben fog kiderülni. Ugyanakkor több gond lehet a bizonyítéknak szánt füzetek hitelességével is.

Juhász-ügy: nem lehet kizárni a politikai indíttatást – borulhat a vád

A feljelentő vallomása szerint a benzinkútnál több füzetben vezették az önkormányzat, a polgármester és a városi cég tankolásait, majd ezeket összesítve kerültek kiszámlázásra – állítólag ezekből a füzetekből származnak azok a bizonyítékok amik azt támasztják alá, hogy nem önkormányzati gépkocsik tankolását is az önkormányzat fizette.

Visszavonta a Jobbikos a terhelő vallomását amit Nagykálló polgármesterére tett

A tárgyaláson jelen volt mint sajtós, Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere, Érpatak önkormányzatának pénzügyese, a takarítónő – akinek van érettségije (Sic) – valamint  a mezőőr aki szintén Érpatak önkormányzatának dolgozója.  A Tárgyalásra  Oroszék önkormányzati gépkocsikkal érkeztek miközben Érpataknak immáron két évre vonatkozóan nincs elfogadott zárszámadása.

Érpatak Önkormányzatának gépkocsijai egy magánparkolóban a bírósággal szemben. Ezekkel a gépkocsikkal érkeztek az álsajtósok a mai Juhász-ügy tárgyalására. Fotó: keletfoto.hu

Érthetetlen Orosz Mihály Zoltán e nagyfokú érdeklődése Juhász büntetőpere iránt.

Viszont, ha figyelembe vesszük azt az egyre jobban erősödő helyi pletykát, hogy a jobbikos féljentőt tulajdonképp Orosz Mihály Zoltán bíztatta fel, hogy

tegyen magára nézve is terhelő vallomást.

Minden kitisztul és egy jól átgondolt politika érdek által vezérelt cirkusznak lehetünk tanúi, ahol akár koholt bizonyítékok, hamis vallomások is előkerülhetnek a kalapból.

Ami tény, Orosz Mihály Zoltán polgármesterként semmilyen sajtótevékenységet nem folytathat, mintahogyan köztisztviselő sem dolgozhat médiatartalmat szolgáltató szervezetnél.

Orosz ezzel gyakorlatilag méltatlanná válik a polgármesteri tisztségre

Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere, aki sajtóigazolvánnyal igazolja magát rendszeresen a Juhász-Ügy tárgyalásán. Fotó: keletfoto.hu

Izgatottan várjuk a “Közszolgálati Tudósító”  beszámolóját a tárgyalásról amely média semmilyen formában nem lelhető fel az interneten.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22