Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Miközben Vona Gábor Jobbik-elnök újabb cicasimogatós videót tett ki, hogy bebizonyítsa, ez a Jobbik már nem az EU-zászlót égető, gárdás Jobbik, valami zavar támadhatott a magát újrapozicionálni próbáló párt kommunikációs gépezetében – írja a 444.hu.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője ugyanis egy nagyot cigánybűnözőzve próbált meg beleszállni a „polkorrekt médiába”, amikor a Facebook-oldalán azt állította, hogy „a Népszava, az Origo, az Index, a 444.hu” „meghamisított” egy rendőrségi fotót, és „alaposan kifehérítette”.

18721855_1352675e615fa58c65caf811a88e7947_wm

Annyiban igaza van Volnernek, hogy 2015 nyarán amit a 444.hu is megírt, országos elfogatóparancsot adtak ki R. A. ellen (és nem R. S. ellen, ahogy Volner írta), és a jobb oldali, világosabb fotót közölte a lap. A többi portál, úgy a 444 sem hamisította meg a képet, ugyanis a rendőrség azt adta ki, nem a bal oldalit, ahogy Volner János állítja.

Sőt a képviselő szövege alapján még a jobbikos Alfahír is a polkorrekt média része, hiszen ők is ugyanazt a fotót használták.

Időközben épp az ügyészség közleménye alapján az index írta meg hétfőn, hogy az akkor keresett ember nemhogy nem volt bűnös a támadásban, hanem, mint kiderült, ő volt az egyik áldozat. Az történt ugyanis, hogy egy társaság be akart jutni egy helyre, a kidobók ezt valamiért megtagadták, majd a távozó társaságra támadtak. Egyikük egy riasztópisztollyal rálőtt valakire, majd a másik biztonsági őr egy vascsövet vett elő, míg másik két társuk biztatta őket. Az ügyészség a négy férfival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot, ám a képen szereplő, korábban körözött férfiról kiderült, ő az egyik sértett. A rendőrség így le is vette oldaláról a körözést.

Tehát Volnert kitett cigánybűnözős kommenttel Facebookjára egy férfit névvel (amit el is írt, hiszen a keresztnevét elrontotta), és arccal, akiről azóta kiderült, hogy nem őt keresték, mint elkövető.

Időközben Volner frissítette a posztját, a 444 cikkét olvasva azt írja, “az újság más portálokkal együtt maga is a meghamisított fotót kapta, vélhetően a rendőrségtől. A valóság megváltoztatását szomorúnak tartom, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy ezúttal nem a média polkorrektsége áll a háttérben, hanem valaki másé.”

Ezek szerint tehát Volner azt feltételezi, a rendőrség hamisította a fotót, és nem a Kuruc.info, az egyetlen oldal, ahol más színű a fotó. Érdekes felvetés.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22