Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A munkára és a megélhetésre fókuszált az MSZP részországgyűlése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán csütörtökön, az ellenzéki pártnak korábban Hajdúszoboszlón és Egerben volt hasonló rendezvénye, a következőt Ajkán tartják majd.

A zárt ülést követő sajtótájékoztatón Tóth Bertalan frakcióvezető közölte: a munka világával és a bérek felzárkóztatásával foglalkoztak. Mint mondta, a párt programot ad, amely a biztos megélhetésről, fizetésemelésről szól, ennek megvalósításához kormányváltásra van szükség.

Úgy fogalmazott: Magyarországon olyan béreket kell adni a munkavállalóknak, amelyekből a családok meg tudnak élni.

Jelezte, hogy az országból több százezren már elmentek, és ez a folyamat nem állt meg, azért, mert az itteni bérükből nem tudtak megélni, ugyanakkor legalább százezer betöltetlen álláshely van az országban.
Bangóné Borbély Ildikó parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a biztos megélhetés a gyermekvállalásról is szól, ám a mai Magyarországon

“a legnagyobb szegénységi kockázatot az jelenti, ha egy fiatal pár gyermekáldásra adja a fejét”.

Mint mondta, ma a hét éven aluli gyermekeknek több mint 40 százaléka nő fel szegénységben, a következő kormánynak a gyermekszegénység felszámolása lesz az egyik legnagyobb feladata.
A nemzet tragédiájának nevezte azt is, hogy az országban “drasztikusan nő a halálozás”, és nem javulnak a születési mutatók, ráadásul ma minden hatodik magyar gyermek nem itthon, hanem külföldön születik.

“Ha ezt a folyamatot nem tudjuk megfordítani, az a magyar nemzet halálát vetíti előre.”

Női politikusként kiemelte: egyenlő munkáért egyenlő bért kell fizetni, ma nem ez a helyzet.
Gúr Nándor alelnök, országgyűlési képviselő azt mondta: a részországgyűlést követően egy több témára koncentráló határozati javaslattervezetet nyújtanak be. A témák között említette a megélhetést és a minimálbér nettó összegének 100 ezer forint fölé emelését, a járulékok csökkentését.
Az MSZP alelnöke szólt arról is, hogy terveik között szerepel az “óriási bérszakadék” megszüntetése, hiszen ma Északkelet-Magyarországon jóval kevesebb a fizetés, mint az ország középső vagy nyugati részén, kormányra kerülésük esetén pedig megoldják a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét.
Tóth Bertalan elmondta: a következő részországgyűlést Ajkán tartják két hét múlva, ahol az egészségüggyel kapcsolatos programjukat mutatják majd be. Ezekre az eseményekre helyi civil szervezeteket, értelmiségieket is hívnak.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22