Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Végtelenül elszomorító, hogy ilyen ügyek folynak Nyíregyházán: a múlt héten beszéltem a NyírVV volt vezetőjének újabb peréről, a kórháznál továbbra is nyomozás zajlik és most itt ez az ügy. Persze a város vezetése a sikerpropaganda mellett igyekszik ezt elhallgatni, a nyilvánosság elé állókat megfélemlíteni- kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Lövei Csaba az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője a Benczúr téren a játszótérnél.


Az ezt az ügyet először feltáró újságírót a játszóterek kivitelezője rágalmazásért bíróság elé állíttatta, de úgy látszik él még a sajtószabadság.

Hétfői ítéletében a Nyíregyházi Járásbíróság bűncselekmény hiányában felmentette az újságírót. Az ítélet indoklásában elhangzott:

nem csak hogy joga, kötelessége az újságírónak az ilyen ügyek nyilvánosságra hozatala, nem csak hogy nem volt társadalomra veszélyes, de egyenesen kívánatos ez a tevékenység.

Hunyadi János a DK önkormányzati képviselője –  a tárgyalásra tanúként volt idézve –  elmondta, hogy a tárgyaláson a NyírVV részéről beidézett tanúk olyan ellentmondásokba keveredtek, hogy megerősítve érzi a tavalyi feljelentéséhez vezető aggályokat és őrül az újra kezdett nyomozásnak.

Hunyadi képviselő 2016. februárjában tett feljelentést, majd az ügyben 2017 augusztusában a rendőrség megszüntette a nyomozást azzal, hogy a kivitelező és a NYÍRVV többször módosította a műszaki tartalmat, a munkálatokat csak ezután végezték el, ez a magyarázata a jelentős eltéréseknek a szerződéses paraméterek és a megvalósult munkák között.

Kép: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22