Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Két jobbikos sportvállalkozónak, Nagy-Pál Leventének és Tömör-Tones Zsoltnak közös cége van Máltán, ahol rendkívül kedvezőek az adózási feltételek – adta hírül pénteken a Direkt36.hu. A társaságot, amely egy többnyelvű, elsősorban a sportoktatás területére koncentráló e-learning rendszert fejlesztett ki, 2015-ben alapították GC Academy néven.

A részvényesek azt mondták a portálnak, hogy a máltai cégnek sem az állami pénzből működő Nemzeti Sportközpontokhoz – 2011-től Nagy-Pál és Tömör-Tones is dolgozott ott –, sem a Jobbikhoz nincs köze. A korábban hosszútávúszóként versenyző Nagy-Pál Levente az idei vizes világbajnokság szervezőbizottságának jobbikos delegáltja volt, és részt vesz a párt sportkabinetjének munkájában is. Üzlettársa, Tömör-Tones Zsolt 2009 óta a Jobbik sportkabinetjének vezetője. Nagy-Pál többek között azzal magyarázta a máltai vállalkozást, hogy egy olyan országot kerestek a cégbejegyzésre, ahol

„csak a szakmaiság számít”.

Emlékezetes, az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma tavaly a Panama-aktákat, idén a Paradicsom-iratokat hozta nyilvánosságra, amelyekből globális vállalatóriások, világhírű sportolók és vezető politikusok kétes adóügyleteire derült fény. A Paradicsom-iratokban feltűnt Soros György neve is. A milliárdos az Appleby segítségével és offshore-hálózatán keresztül többek között egy viszontbiztosítással foglalkozó cégben szerzett részesedést, érdemben viszont egyebet nem közölnek sem róla, sem az érdekeltségeiről.

Forrás: Magyar Idők

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22