Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A megye foglalkoztatási helyzetének szempontjából meghatározó önkormányzatok, intézmények és szervezetek által korábban aláírt paktum-dokumentumban foglaltaknak megfelelően megkezdődött a partnerségi hálózat kiépítése és működtetése, a megye foglalkoztatási nehézségeinek folyamatos feltárása és annak megoldása céljából.

A munkáltatói elvárások nem minden esetben találkoznak a kínálat nyújtotta lehetőségekkel, ezért jelentkezik egyszerre a megyében is jelenlévő munkanélküliség és szektorális munkaerő-hiány. Ez a jelenség komoly problémát jelent mind a vállalkozások, mind a megyei és a kormányzati intézmények számára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Foglalkoztatási Paktumszervezet elsődleges célja a megye gazdaságának és munkaerő-piacának fejlesztésében érdekelt felek támogatása, az együttműködésük által kialakított megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv, valamint az ezekben megfogalmazott projektek megvalósítása, mellyel a partnerek a megye foglalkoztatásának bővítését kívánják elérni.

A „Foglalkoztatási Együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt 2017. szeptember 01-vel a Megvalósítás szakaszába lépett, megkezdődtek a képzések, és megtörtént az első foglalkoztatásokhoz kapcsolódó támogatási szerződések megkötése. A munkaerő- és képzési igények folyamatosan érkeznek a Megyei Paktumirodához, valamint a járási hivatalok foglalkoztatási osztályaihoz.

A Paktumszervezet első fórum ülésén a résztvevők előadás keretében tájékozódhattak a munkaerőhiány-munkanélküliség-közfoglalkoztatás jelenségéről, valamint a munkáltatói elvárások-munkavállalói kompetenciákról. Bemutatásra került a projekt Megvalósíthatósági tanulmánya, Foglalkoztatási stratégiája valamint a Monitoring és működési kézikönyv. A program témái lehetőséget biztosítottak interaktív véleménycserére.

Videó: Kölcsey Televízió

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22