Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli az Országgyűlés keddi döntését, amely súlyosan, foglalkozásuk eltiltásával szankcionálja azon elkövetőket, akik 18 év alattiak kárára követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

Mindannyiunk közös célja, hogy gyermekeink még nagyobb biztonságban legyenek Magyarországon és soha többet senki se vállalhasson gyerekekhez kapcsolódó munkát a fenti tettek elkövetése után – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a kisebbik kormánypárt.

Mint írták, a hiánypótló intézkedés súlyát mutatja, hogy szinte teljes támogatással szavazta meg a jogszabály módosítását a parlament.

A kereszténydemokraták hisznek abban, hogy jövő zálogát az egészségesen, ép lélekkel felnövekvő fiatalok jelentik, akik megérdemlik, hogy minden lehetséges eszközzel – akár a Btk. szigorításával is – megvédjék érdekeiket – rögzítette közleményében a KDNP.
Az Országgyűlés kedden szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

A Fidesz által javasolt Btk.-módosítást 182 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22