Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Magyarországnak fel kell újítania diplomáciai viszonyát Damaszkusszal, és ki kell vennie részét Szíria újjáépítéséből – adott hangot álláspontjának a Magyar Békekör és a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete Szijjártó Péter külügyminiszterhez eljuttatott levelében.

A levélben foglaltakra a miniszter hétfőn pozitívan reagált és utasította Budai Jánost, a külügyminisztérium szíriai koordinátorát, hogy tárgyaljon a civil delegációval. Simó Endre, a Békekör elnöke és Makt Mazen, az Arab Közösség titkárának egybehangzó véleménye szerint Magyarország és Szíria érdeke egybeesik abban, hogy a közel-keleti ország talpra álljon, és hazatérhessen otthonába a háború elől külföldre menekült 5 millió 260 ezer ember. Véleményük szerint Magyarország az egészségügyi rendszer, a közlekedés és a mezőgazdasági termelés helyreállításában, és az építőiparban nyújthatná a legnagyobb segítséget.

Az újjáépítésben kedvez a magyar részvételnek Magyarország pozitív hozzáállása Szíria felszabadításához a terrorista megszállás alól, Szíria szuverenitásának és területi integritásának helyreállításához, a békés politikai rendezéshez, és a kivándorlás okainak kiküszöböléséhez. A diplomáciai viszony helyreállítását Damaszkusszal nélkülözhetetlen politikai lépésnek tartják, és úgy vélik, a magyar kormánynak nem kellene várnia a NATO engedélyére, hanem jó példával járhatna elől az együttműködés érdekében.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22