Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Lassan képtelenség összeszámolni, hogy az érpataki polgármester ellen hány büntetőeljárás van folyamatban. De ha sikerül is az összesítés a kapott szám nem sokáig fedi a valóságot, hiszen  havonta tehetünk hozzá egy-egy új ügyet.  Szerkesztőségünk bűnügyi szakértőjének nem túl tudományos véleménye: Orosz a saját baromságába fog belefulladni.

Mindazonáltal, hogy látszólag felesleges pofonokba szalad bele Orosz Mihály Zoltán, célja nem más, minthogy ügyeiből  kizárassa a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bíróságai már kilőve:  ugyanis a megye  összes bírósága elfogultságot jelentett 2014 nyarán amikor is Orosz, egy performansz keretében ügyészek és bírók bábuit akasztotta fel.  Felgyújtani csak azért nem sikerült neki mert a helyszínt biztosító rendőrök szerint “tűzveszélyes” lett volna. Azzal nem foglalkoztak a rend őrei, hogy a bíróság épületének ablakaiból aggódó, félelemmel teli szempárok figyelték az eseményeket. Az ügyből nem lett semmi, így felbátorodva Orosz, zsidó vezetők bábuinak akasztását rendezte meg alig pár hónapra rá.

Orosz akciójával elérte, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróságok nem tárgyalják az ügyeit.

Ezzel a “ravasz” lépéssel a későbbi büntetőperét – intellektuális közokirat-hamisítás, amiben végül felmentés született –  Püspökladányban  tárgyalták egész 2016 augusztusáig. Orosz ekkor, a vele szemben eljáró bírót minősíthetetlen módon rágalmazta és a becsületet sértő Facebook bejegyzéseket tett közzé. A Debreceni Törvényszék elnöke Oroszt  feljelentette, miután jogerősé vált  a püspökladányi felmentő ítélet. Emiatt viszont

   Hajdú-Bihar megye összes bírósága elfogultságot jelentett

így most Eger és Miskolc az a két város ahol Orosz ügyeit tárgyalják. Míg az elsőben jellemzően polgári peres, Egerben négy büntetőpere van folyamatban Orosznak. Ebből három közvádas, egy magánvádra indult ügy.

De Orosz már kóstolgatja az Egri Járásbíróság bíráját. Történt, hogy a hamis orvosi igazolás ügyében eljáró bírót minősíthetetlen hangnemben oktatta ki, mert az nem engedte a tárgyalásról az élő Facebook közvetítést. Ennek következménye, hogy  az eljáró bíró 100 ezer forint rendbírsággal kínálta meg a hepciáskodó Oroszt.

Hogy a közjáték miatt az ügy érdemi  tárgyalását el sem tudták kezdeni… nos, Orosznak valószínűleg ez volt a valódi célja, s így  több hónappal meghosszabbította ennek a  büntetőperének a tárgyalását.  Mint ahogyan az akasztós-perként elhíresült ügy vádjának bizonyítása is akadozva halad, hiszen Orosz rendszeresen “beteget” jelent, s  erre hivatkozva nem jelenik meg az Egri Járásbíróságon, ahol Érpatak polgármesterének kétrendbeli közösség elleni uszítás miatt kéne felelnie.

Nem alaptalan az a feltételezés, hogy  Orosz ki akarja záratni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyomozóhatóságokat a folyamatban lévő büntetőügyeiből.

Ha ez bekövetkezik, akkor több hónapra megakasztja a nyomozásokat amiket Orosszal szemben folytat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya. Egyszer már sikerült neki több hónapra leállítania a Beneficium egyesület ingatlanjaival kapcsolatos nyomozást.  Történt, hogy 2016 decemberében Orosz Facebook oldalán a Nyíregyházi Rendőrkapitányság kiemelt gazdaságvédelmi nyomozóját azzal vádolta meg, hogy meghamisította egy kihallgatási jegyzőkönyv tartalmát. Orosz az ügyben feljelentést is tett amit a Központi Nyomozó Ügyészség ki is vizsgált, de nem nyert megállapítást Orosz vádja. Ennek ellenére Orosz nagy nyilvánosság előtt

a  nyomozót és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot folyamatosan rágalmazta, bűncselekménnyel vádolta.

Orosz a 2016. december 6-án közzétett Facebook videóposztot azóta eltávolította, de szerkesztőségünk archívumában megtalálható. A felvétel tanúsága szerint Érpatak Önkormányzatának hivatali helységében  két Beneficium albérlőt Orosz arról nyilatkoztat, hogy az őket kihallgató nyomozó valótlan tartalmú jegyzőkönyveket írt a kihallgatásról. Hozzátartozik az ügyhöz, hogy az Orosz által videóra vett két tanú ezen a felvételen, vagy az újságírónak, riportalanyként nyilatkozva hazudott. Ugyanis ők voltak azok, akik az Átlátszó cikkében többször bemutatott dokumentumokat a portál rendelkezésére bocsátotta. De, ha ez nem lenne elég, több hangfelvételen – bizonyítékokkal alátámasztva – nyilatkoztak, hogy havi rendszerességgel fizettek albérleti díjat, amit a munkabérből vontak le.  Szakértőnk szerint azon túl, hogy Orosz hivatalos személy által elkövetett bűncselekménnyel vádol egy nyomozót, elkövethette a tanú befolyásolását, hamis tanúzásra felhívás bűntettét is.

Végül a Nyíregyházi Rendőrkapitányságról az ügy három hatósághoz került, így  az Oroszhoz köthető Beneficium ingatlanokkal kapcsolatos feltételezett bűncselekmények ügyében  nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, a megyei gazdaságvédelmisek és a NAV bűnügyi igazgatósága – ki-ki a szakterületének megfelelő hatáskörrel.

Orosznak nem ez volt ez első és valószínűleg nem is az utolsó ilyen húzása

Orosz Mihály Zoltán a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztályán 2016. december 23. napján a hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt tett feljelentést a Be. 174. § (1) bekezdés b) pontja alapján. Az ügyészség tájékoztatása szerint viszont még a bűncselekmény gyanúja is hiányzott ezért az elutasításra került.

Orosz, hogy hátráltassa az ellene folyó eljárásokat folyamatosan feljelenti a nyomozókat. Az elmúlt öt évben a Központi Nyomozó Főügyészségre írt öt beadványa közül négy minősült feljelentésnek, amelyek valamennyi esetben elutasításra kerültek. Most legutóbb azt a nyomozót jelentette fel aki a hamis orvosi igazolásokkal kacsoltban nyomozott és a vége vádemelés lett.  Orosz ebben az ügyben szintén azzal vádolta a nyomozót, hogy meghamisította azt a  kihallgatási jegyzőkönyvet, ami akkor készült mikor Orosz háziorvosát hallgatták ki gyanúsítottként. Az orvos Oroszra nézve terhelő vallomást tett,

ügyvédje jelenlétében.

Vagyis nehezen elképzelhető, hogy az ügyben eljáró nyomozó valótlan tartalmú jegyzőkönyvet írt az ügy másodrendű vádlottjának kihallgatásakor.  Oroszt ez nem igazán izgatja, mint ahogyan az sem, hogy a feljelentett nyomozók a vizsgálat szerint nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Amiről Orosz tudomással bír. Kapott róla értesítést. Nem beszélve arról, hogy Orosz tudatában van annak, hogy hamisan vádol hivatalos személyeket.  Ennek ellenére 2017. november 13-án  ismételten nagy nyilvánosság előtt megint bűncselekménnyel vádolja meg a nyomozókat.

 

Sok mindent tűr a rendőrség Orosznak, de ez már nekik is sok volt

A 2016. decemberi eset miatt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. július 23. napján vádiratot nyújtott be Orosz Mihály Zoltán ellen 2 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt. Az ügynek egyik sértettje a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a másik pedig egy a Nyíregyházi Rendőrkapitányságbon szolgálatot teljesítő rendőr. A büntetőeljárás jelenleg az Egri Járásbíróságon van folyamatban.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a tegnapi eset miatt hivatalból nem indul eljárás, hiszen az egyik sértett már korábban megtette a feljelentést. Kérdés, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő megvádolt nyomozó tesz e feljelentést. Ha igen, akkor Orosznak újabb közvádas büntetőüggyel kell szembe néznie.

Videók forrása: Orosz Mihály Zoltán hivatalos polgármesteri oldala

 

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22