Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kihelyezett ülést tartott csütörtökön a Megyei Védelmi Bizottság Kállósemjénben, ahol a téli felkészülés, valamint az ár-és belvízi védekezéshez szükséges feladatok végrehajtása mellett az informatikai biztonságról is szó esett a megújult Kállay Kúriában. Az eseményen a BM OKF részéről Szarka Zsolt tű. alezredes, a Veszélyhelyzet – Kezelési Főosztály helyettes vezetője is részt vett.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Román István köszöntötte a bizottság tagjait, majd a napirendek megtárgyalása előtt a vendéglátó település polgármestere, Belicza László ismertette az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseket és a Kúria turisztikai vonzerejét. A település vezetője kiemelte, hogy 2010-ben, fiatal polgármesterként első teendői között szerepelt a megsüllyedt hivatali épület helyreállítása, valamint Kállósemjén belvizes veszélyeztetettségének a csökkentése.

A Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi munkájáról, a bizottság elnöke, Román István tartott tájékoztatót, majd Nagy Zoltán tű. alezredes, a bizottság titkára ismertette a felkészítő gyakorlatokat, illetve kiemelte, hogy egységes gyakorló ruhát és eszközöket vehettek át a helyi védelmi bizottságok elnökei.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Gyenge László tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő a téli felkészülés feladatainak ismertetésével kezdte a tájékoztatóját. Az alezredes kiemelte: a téli rendkívüli időjárási körülmények kezelése érdekében, az igazgatóság teljes személyi állománya és eszközparkja készen áll az alkalmazásra. Összesen 198 településen, 280 melegedőhelyt ellenőrzött az igazgatóság, valamint ár-és belvízi feladatokra az önkéntesek és a köteles polgári védelmi szervezetekbe beosztottak több mint 12 ezer fővel állnak készenlétben a megfelelő technikai eszközökkel. A települési, a járási és a megyei önkéntes mentőcsoportok 1396 fővel állnak rendelkezésre a rendkívüli téli időjárás kapcsán a feladatok végrehajtására.

Ezt követően Vaskó László tű. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője az információ biztonságról tartott előadást, majd a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Bodnár Gáspár az ár-és belvízvédelmi rendszerek felülvizsgálatáról és a vízkár-elhárítási tervek ellenőrzési tapasztalatairól beszélt.

A bizottsági ülésen napirenden volt még a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójának a téli felkészüléssel kapcsolatos beszámolója, valamint a honvédelmi felkészülések és az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatos aktualitások is.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22