Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormányoldalról hangzik el mostanában a kelleténél jóval többször a „terv” szó – vélekedett lövei Csaba az Együtt önkormányzati képviselője nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Nos, Orbán Viktornak is van egy terve, mégpedig az, hogy 2018-ban megszűnik az önkormányzati rendszer. Budapestet – mint arra már a főpolgármester is utalt- 3-4 központilag irányított adminisztratív ügyeket intéző kerületre akarják összevonni, az ország többi önkormányzatát pedig Budapestről fogják irányítani.– kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját a városháza előtt Lövei Csaba önkormányzati képviselő.

Az Együtt és a Párbeszéd nyíregyházi képviselőjelöltje szerint megalakult egy gazdasági társaság, melyen minden állami és önkormányzati közbeszerzést kötelezően át kell majd futtatni.

Ha hatalmon marad a Fidesz, akkor erre alapozva egy technikai rendszerrel fogják az önkormányzatok minden lépését ellenőrizni, engedélyhez kötni.

Nem elég, hogy a kormány elvette az iskolákat és a kórházakat a helyhatóságoktól, most a gazdasági önállóságát is megszüntetné az önkormányzatoknak, nem beszélve arról, ha Orbán terve megvalósul, akkor a településvezetők a képviselő-testületek kontrolljának hiányában bármit megtehetnek majd, hisz nem az embereknek, hanem a kormánynak kell megfelelniük.

Az elmúlt hét évben a Fidesz az önkormányzati rendszert “egyfajta tanácsrendszerré” próbálta átalakítani, amelyben nem a helyben élők választják meg a képviselőiket és hoznak fontos döntéseket, hanem a pártközpontból mondják meg, hogy mit kell a világról gondolni és hogyan kell működtetni az intézményeket.

Ezért is fontos a kormányváltás, mert meg kell akadályozni, hogy az embereket “távolabb szorítsák a politikától” – tette hozzá.

Az önkormányzatokat csak együttműködésben lehet megvédeni, ezért arra van szükség, hogy a Fideszes jelölttel szemben minden választókerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt induljon.

Ha a szavazóktól megkapjuk rá a felhatalmazást, az Együtt – Párbeszéd szövetség vissza fogja adni az önkormányzatok önállóságát – zárta sajtótájékoztatóját Lövei Csaba.

Fotó: keletfoto/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22