Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az érdeklődés nem véletlen: az új magyar gyártású tűzoltógépjárművet a magyar vonulós tűzoltók gyakorlatilag saját maguknak találták ki. A sorozatgyártást több mint egy éves tesztidőszak előzte meg, a tűzoltók beavatkozás közben szerzett tapasztalatait a gyártó figyelembe vette a jármű végleges kialakításához. A magyar tűzoltógépjármű a tűzoltók szakmai véleménye alapján készült el.


A 16 tonna össztömegű jármű úttartása kiváló, stabil, jól vezethető. A Magyarországon már vonuló, ez év szeptember 30-ig 1 millió 827 ezer 225 kilométert megtett 75 gépjármű egyike sem borult fel, hiszen 27 fokos oldaldőlésig borulásbiztos. Egy kilométer megtett útra vetített fenntartási költsége nem éri el a 350 forintot – a kategóriájában mindenféle összehasonlítás szerint rendkívül kedvező fajlagos üzemeltetési költsége mellett az előnyős ár/érték aránya váltotta ki a nemzetközi érdeklődést. Ehhez nagyban hozzájárultak azok a módosítások, amelyeket a beavatkozó tűzoltók
észrevételei alapján végeztek el a járművön. A gyártó figyelt a tűzoltók komfortérzetére is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy hónapja állt rendszerbe a a nyírbátori parancsnokságon egy magyar gyártású  tűzoltógépjármű. A megyében lévő gépjárművek átlagos életkora is javult, korábban már három magyar gyártású tűzoltófecskendőt és két magasból mentőt vehetett át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – erről már Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató beszélt. Az ezredes hozzátette: ahhoz, hogy a mindennapi beavatkozás eredményessége is biztosított legyen, lépést kell tartani a technikai fejlődéssel. A gépjárműfecskendők cseréje azért is időszerű, mert az ilyen típusú eszközök napi szolgálatot látnak el, átlagéletkoruk meghaladja a tizenöt esztendőt.

Fotó: keletfoto.hu

Új tűzoltófecskendő Nyírbátorban

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22