Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A büntető ügyszakban dolgozó igazságügyi alkalmazottak részére szerveztek képzést a Nyíregyházi Törvényszéken 2017. november 17-én az elektronikus kapcsolattartást érintő magas színvonalú szaktudás biztosítása érdekében.


Dr. Csoma Sándor Ákosné, a Nyíregyházi Járásbíróság büntető irodavezetője ismertette az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó eljárásjogi és ügyviteli szabályokat, majd prezentációjában szemléltette a gyakorlatban felmerülő kérdések megoldását mind az ügyfél, mind a bíróság oldaláról.

A résztvevők megismerkedhettek az elektronikus kapcsolattartás alapfeltételeivel, valamint az ügyfél által elvégzendő feladatok is bemutatásra kerültek: az ügyfélkapun történő regisztráció lehetősége, az elektronikus formanyomtatványok letöltésének és a rendszerbe történő feltöltésének módja, illetve az értesítési tárhelybe érkező üzenetekről szóló viszontazonosítás opciója.

IMG_6664
A járásbíróság irodavezetője hangsúlyozta, hogy az elektronikus kapcsolattartás az eljárás bármely szakaszában választható lehetőség a természetes személyek és a nem jogi képviselőnek minősülő képviselők esetében. A kapcsolat létrejöttének feltétele a fél részéről megtett nyilatkozat, illetve legalább egy beadvány sikeresen megérkezése a bíróságra az ügyfél vagy képviselője részéről.

Jogi képviselővel rendelkező személyek, illetve gazdasági társaságok esetében pedig kötelező az elektronikus kapcsolattartás. A bíróság ügykezelői az elektronikus kapcsolattartás útján érkezett beadványokat és mellékleteket minden esetben kinyomtatják, tehát a papír alapú ügyintézés továbbra is folyik.
Előadásában kitért továbbá az elektronikus beadványok hitelességének ellenőrzésére, illetve az elektronikus aláírással kapcsolatos kérdésekre.

Az elhangzottak gyakorlatban történő alkalmazása, a az ismeretek mélyítése érdekében szükség esetén további képzések kerülnek megtartásra.
A BIIR tesztfelületeken megjeleníthető adatokat Lukács Gábor, a törvényszék informatikusa szemléltette.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22