Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Pannonhalmi Bencés Főapátság legrangosabb eseményén, Szent Márton-napon jelentette be Várszegi Asztrik főapát, hogy jövő év elején átadja főapáti feladatait az utódjának – írja a Kisalföld.

A főapát ünnepi beszédében arról beszélt, hogy Márton püspök példája nem csak annak idején, hanem most is időszerű, mert a szegények, kiszolgáltatottak sokasága és valósága mindig kihívás, azzal pedig, hogy Ferenc pápa november 19-ét a szegények világnapjává nyilvánítja, az osztás kultúráját akarja megteremteni.

A beszéd végén jelentette be aztán, hogy főapáti szolgálatával lassan 27 év telik be, a bencés hagyomány bölcsessége és az egyházi törvények alapján pedig úgy érezte, itt az ideje, hogy az idősebb átadja a helyét a fiatalabbnak.

Ezt teszem magam is jó szívvel és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is.

– mondta Várszegi. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz majd az utódja, az azonban biztos, hogy január 6-án döntenek az új főapát személyéről, a beiktatást pedig a lap szerint kora tavaszra jósolják.

Fotó: Polyák Attila – Origo

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22