Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2003. szeptember 23-án reggel egy fiatal nő holttestét találták meg Győrben, a Mosoni-Duna szakasz árterének töltésén. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a sértett bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók erőfeszítése a bűncselekmény elkövetőjének elfogása érdekében 14 évvel ezelőtt nem hozott eredményt. Az eltelt évek alatt az ügyben több információ is keletkezett, a rendőrök ezek valóságtartalmát minden esetben ellenőrizték.

 

A nyomozás során 2017. év elején, egy másik bűncselekmény kapcsán a nyomozók látókörébe került egy 37 éves gönyűi férfi, aki ­ – a 2003. évben rögzített és bűnjelként lefoglalt tárgyi bizonyítási eszközök, valamint a szakértői vélemények alapján – a 14 évvel korábban történt emberölés feltételezett elkövetője volt. A nyomozók 2017. január 11-én hajnalban az otthonában elfogták a férfit, majd a megyei rendőr-főkapitányságra előállították és – őrizetbe vétele mellett – emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a helyszíni kihallgatása alkalmával részletes beismerő vallomás tett.

A férfi elmondta, hogy a bűncselekmény napján Sashegypusztán figyelmetlensége miatt elütötte az út mellett kerékpározó 22 éves lányt, akiről azt hitte, hogy a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A következményektől tartva a sértettet az autója csomagtartójába tette, majd a baleset helyszínéről elhajtott Bőny felé. Néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, mivel meghallotta, hogy a lány a kocsi hátuljában magához tért és mozgolódott. Megállt és azért, hogy a sértett a későbbiekben ne ismerje fel, egy zsinórral megfojtotta, majd hazament akkori győri lakóhelyére. Később az esti órákban visszament a tetthelyre, áldozata holttestét Győrbe vitte és a Mosoni-Duna árterénél hagyta. A bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 22 éves lány halálát a bántalmazás okozta.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 37 éves gönyűi férfival szemben emberölés bűntette miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22