Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Emberölés előkészülete és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két, magyarországi, szélsőséges nézetekkel rendelkező férfi ellen. A két vádlott férfit a nyomozó hatóság tagjai 2015 novemberében fogták el, amikor a kocsijukban gépfegyvereket és töltényeket találtak.

A vádirat szerint a két ember 2014 nyarán ismerkedett meg egymással, majd – hasonló jellegű szélsőséges, idegengyűlölő és rendszerkritikus nézeteik miatt – egyre szorosabb baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Az I. rendű vádlott időközben megismertette társával idegengyűlölő nézeteit, zsidó és cigány származású emberek lelövésével kapcsolatos gondolatait, valamint elmondta neki azt is, hogy lőfegyvert akar szerezni.

Elhatározták hát, hogy megpróbálnak éles lőfegyverhez jutni úgy, hogy egyébként nem volt fegyvertartási engedélyük. 2015 februárjában elutaztak a szlovákiai Komáromba, ahol egy vadászboltban 2-2 darab hatástalanított, vaktöltények működtetésére alkalmas gépfegyvert vásároltak.

Később, ugyanabban az évben, nyáron, a II. rendű vádlott a fegyverek közül kettő darabot éles lőfegyverré alakított vissza. Társa iránymutatásának megfelelően házilag gyártott hangtompítókat is készített – írja az ügyészség.

Ezután a vád szerint a két ember szintén Szlovákiából összesen 1000 darab töltényt vásároltak, amelyek éles, üzemképes, emberi élet kioltására alkalmas, és az általuk visszaélesített géppisztolyban működtethető lőszerek voltak.

Az I. rendű vádlott 2015 nyarán határozta el azt, hogy a cigány népcsoportból származó, jelentős vagyonnal rendelkező emberek kirablása, illetve megölése útján próbál pénzhez jutni. A vádlott ebbe a tervébe is bevonta társát. A gyilkossághoz a gépfegyvereiket használták volna, de az álcázáshoz parókát és esőkabátot, gumikesztyűt is beszereztek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál a II. rendű vádlott mindent bevallott, részletesen elmondott mindent, így emberölés előkészületével őt nem vádolták meg.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak ellen bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette, az I. rendű vádlott ellen emellett emberölés előkészületének bűntette, és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22