Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Jogerős ítélet született hétfőn a 15 évvel ezelőtti kántorjánosi gyilkosság ügyében. Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a 81 éves asszony támadóját aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vádlott 2002. októberében Kántorjánosiban, egy italboltban szórakozott. Későn este részegen távozott onnan, és útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős hölgy lakik egyedül. Átugrott a kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába. Az áldozat már az ágyában feküdt hálóruhában.

A támadó odament hozzá, nem szólt semmit, majd több alkalommal arcon, állon ütötte az idős asszonyt. Ezután levette róla a paplant, befogta a száját, és megpróbálta megerőszakolni. A nő jajgatni, kiabálni kezdett. A férfi megijedt a felelősségre vonástól, ezért eldöntötte, hogy végez vele. Rátérdelt az áldozat mellkasára – eltörve a bordáit – a könyökével pedig a nyakára nehezedett, amíg az idős hölgy el nem hallgatott.

Nem ez az egyetlen kántorjánosi gyilkosság, amelynek végére hosszú idő után került pont. A gyanú szerint egy háromfős társaság 1997-ben megölt egy kántorjánosi férfit. A támadókat – három román állampolgárt – elfogták, de a két ország közötti jogi procedúra közben eltűntek. Évekkel később fogták csak el őket, az utolsó tettest csak 2015-ben. Egy vádlott – az elsőrendű – időközben meghalt, a másodrendű kis híján megúszta. Most mégis súlyos büntetést kapott társával együtt – írja a 24.hu

Kép, videó: police.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22