Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben elrendelte R. P. gyanúsított előzetes letartóztatását – tájékoztatta portálunkat Dr. Toma Attila sajtószóvivő


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2017. október 20. napját megelőzően elment az érzelmileg és fizikailag leépült állapotban lévő édesanyjához, és tőle pénzt kért. Az idős asszony ekkor 30.000 Ft-ot adott a gyanúsítottnak, aki néhány nap múlva ismét megjelent, és újabb pénzösszeg átadását követelte, amit a sértett szintén teljesített.

Ezt követően éjszaka is megjelent az édesanyjánál, és keresni kezdte a sértett pénztárcáját, amit nem talált meg.

Ezen feldühödve a sértettet a hajánál fogva megrángatta, a lakásában pénz után kutatva szétdobálta a sértett dolgait. Az idős nő attól félve, hogy a gyanúsított újra bántalmazni fogja, a kabátja zsebében lévő pénzt is átadta részére.

A 64 éves sértett állapotánál és koránál fogva a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A gyanúsított a megszerzett készpénzzel eltávozott a sértett lakóházából.
A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsította és védője fellebbezést jelentett be.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22