Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A minőségi szakképzés amellett, hogy felkészíti a tanulókat arra, hogy a felgyorsuló világban is megállják a helyüket, azt is jelenti, hogy a huszonegyedik századhoz illő környezetben tanulhassanak, ezért a kormány idén egy tízéves intézményfejlesztési programot indított az iskolák felújítására – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadó ünnepségén.

A szakképző intézmények állagmegóvására 10 milliárd forintot különített el a kormány, tette hozzá. A felújítási programmal Magyarország Portugália példáját követi, ahol az összes szakképzési intézmény állagmegújítása megtörtént – hangsúlyozta a miniszter.

Szeptemberben jelentette be a kormány azt a  közel 81,5 milliárdos pályázati forrást, amiből több mint 500 iskola újul meg, illetve bővül. Emellett 45 milliárd jut a központi régión kívüli iskolák digitális fejlesztésére, fejlődik az iskolák mobileszköz állománya – sorolta az oktatási államtitkár, aki kitért arra is: 50 ezer pedagógus vehet részt az új tartalmak, eszközök használatát célzó továbbképzésen.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2017. augusztus 31-én jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron, hogy a kormány döntése értelmében mintegy 670 millió forintos beruházás valósul meg a napkori Jósika Miklós Általános iskolában.

Kormányhatározat: „Közép-Nyírség gyöngyszeme” Napkor 670 milliós állami támogatást nyert iskolája felújítására

Fotó: keletfoto.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22