Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pénteken az önállóan beavatkozó Tyukodi és Tarpai Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség a településük egy-egy közintézményében, így újabb egy évre szóló minősítést szereztek.


A Tyukodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az országban tizenegyedikként, míg a Tarpai Önkéntes Tűzoltó egyesület tizenkettedikként 2014. decemberében kezdte meg önálló beavatkozását. Azóta minden évben minősítő gyakorlatokon vizsgáznak az egyesület tagjai, bizonyítva, hogy készen állnak a vállalt települések mentő-tűzvédelmére.

Pénteken, a Tyukodon lévő Szociális, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében vizsgáztak, ahol egy feltételezett tűzesetnél kellett beavatkozniuk.

Egyébként a tyukodi önkéntesek, a településük mellett ellátják a szomszédos Porcsalma mentő és tűzvédelmét is.

A Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak az újabb minősítő vizsgán, a településükön lévő könyvtárban kellett egy feltételezett helyzetben intézkedniük.

Összesen öt település mentő-tűzvédelmét látják el önállóan, így Tarpa mellett Beregsurány, Beregdaróc, Hetefejércse és Márokpapi településekét, összesen 4500 lakos biztonsági érzetét növelve.

A pénteki minősítő gyakorlatokon Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Tamás Ferenc tű. alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a mátészalkai tűzoltóparncsnok-helyettes ellenőrizte a feladatok végrehajtását.

Fotó: keletfoto.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22