Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszéken 2017. november 17-én a törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok gondnokság alá helyezési pereket tárgyaló bíráinak részvételével tartottak szakmai workshop-ot.


A tanácskozás célja a gondnoksági perekre vonatkozó anyagi jogi és eljárásjogi szabályok, az ehhez kapcsolódó bírói gyakorlat áttekintése volt. A találkozót időszerűvé tette a Kúria Ptk. jogegységi csoportjának 2017. november 10-én megtartott tanácskozása is.

2017. szeptember 29-én a törvényszék együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal a gondnokság alá helyezett személyek státuszának 2017. és 2018 évi felülvizsgálata tárgyában. A tanácskozás résztvevőinek véleménye szerint ezzel összefüggésben indokolt lehet a szakmai együttműködés továbbfejlesztése, bevonva az Igazságügyi Szakértői Kamara képviselőit is.
Az együttműködés segítheti a gondnoksági perek szakszerű és időszerű lefolytatását, mely az Alaptörvény értelmében minden állami szereplőtől fokozott körültekintést igényel a mentális zavarral érintett személyek jogainak, érdekeinek védelmében.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22