Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Orosz Mihály Zoltánnak ma lett volna ismételt tárgyalása az Egri Járásbíróságon kétrendbeli közösség elleni uszítás büntette miatt. A több mint egy éve húzódó ügyben emiatt érdemben ma sem volt tárgyalás. Orosz a büntetőügyeinek tárgyalásán betegségre vagy egyéb halaszthatatlan elfoglaltságra hivatkozva nem jelenik meg – értesült a frissmédia.hu

Érpatak polgármesterének a vádhatóság álláspontja szerint közösség elleni uszítás bűntette miatt kéne felelnie. Az ügyben első tárgyalás 2016 májusában lett volna, de ekkor a csíksomlyói búcsú miatt halasztott a bíróság, majd két alkalommal betegségre hivatkozva mentette ki magát a polgármester – írja a portál.

A mai tárgyalásra ugyan megérkezett Orosz, de rosszullétre hivatkozva szerette volna elhagyni a tárgyalótermet, amit a bíró nem engedélyezett. Inkább mentőt hívott a polgármesterhez.

A mentők nem megerősített információink szerint az intenzív osztályra szállítottak a polgármestert, ahol az ápolókkal összetűzésbe keveredett, mert állítólag nem kellő körültekintéssel foglalkoztak vele.

Orosznak nem az első incidense az Egri Járásbíróságon: két hete, amikor több más büntetőügye mellett a hamis orvosi igazolások ügyében kellett megjelennie az Egri Járásbíróságon, Oroszt a bíró 100 ezer forint rendbírsággal kínálta meg, ugyanis Érpatak polgármestere minősíthetetlen hangnemben oktatta ki az ügyében eljáró bírót, mert az nem engedte neki az élő Facebook-közvetítést. Orosz a rendbírság ellen fellebbezéssel élt, elbírálása folyamatban van.

Ebben az ügyben az ügyészség Orosz Mihály Zoltán első rendű vádlottat két rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a másodrendű vádlottat két rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és egy rendbeli bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22