Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Méhészek Egyesületének köszönhetően a megyében Nyíregyházán, Nyírpazonyban, Nyírturán, Dombrádon és Napkoron is kóstolhattak mézet az óvodások és az iskolások – írja a Frissmédia

Az egyesület méhészei több helyszínen, óvodákban és iskolákban népszerűsítik ezekben a hetekben a gyerekek körében a mézet. Az Európai Mézes Reggeli 2017 – programsorozat egyik állomása volt ma az Arany János Gimnázium, Általános iskola és Kollégium. A diákok több fajta mézet kóstolhattak meg ezen a napon, köztük Nyíregyháza alpolgármesterének díjnyertes mézét is. Dr. Urlich Attila három éve csatlakozott a nyíregyházi egyesülethez, azóta aktívan méhészkedik.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén november 24-én rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot. Magyarország első alkalommal 2014. novemberében csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az ország teljes területén összesen 67 iskola vett részt a kezdeményezésben.

2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal, és meg is kóstolhatták azokat. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra.

 

 

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22