Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormány segíteni kívánja a fiatalok jogosítványhoz jutását, ezért a jövő nyártól – húszéves korig – megtérítik a KRESZ-tanfolyamok és a -vizsga árát – írja a Magyar Idők. Ez személyenként 25 ezer forintos utólagos jóváírást jelent.

Megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a húsz évnél fiatalabbaknak. Az utólagos visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem megy rögtön gyakorlati oktatásra.

– jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A megtérítés sok fia­talnak, gimnazistának, egyetemistának komoly segítséget jelenthet, mivel nekik még nincs saját jövedelmük. Amennyiben a támogatás következtében a szokásosnál többen szereznek jogosítványt, az növelheti a mobilitást, ami hasznos lehet a munkaerőpiacnak is – hangsúlyozta a miniszter. A Magyar Idők kérdésére elmondta: 2016-ban majdnem ötvenezer húszévesnél fiatalabb kísérelt meg KRESZ-vizsgát tenni, de a támogatás következtében ennél jelentősen nagyobb érdeklődésre számítanak.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket.

a visszafizetést akkor igényelhetik a fiatalok, ha a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi majd, további információkat pedig az Új Nemzedék Központ közösségi tereiben lehet kérni.

A fiataloknak járó kedvezményekkel kapcsolatban Balog Zoltán megemlítette, hogy diákcsoportok díjmentes vasúti utazással látogathatják az országos múzeumokat, valamint egyes nemzeti emlékhelyeket és műemlékeket.

Forrás: Magyar Idők

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22