Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Magyar Idők információi szerint az egészségügyben dolgozók még karácsony előtt egyszeri juttatásként kaphatják meg a két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget. Az erről szóló előterjesztés már elkészült.

A szakszervezetek oldaláról vezető MSZ EDDSZ elnöke, Cser Ágnes a lapnak azt mondta, örülnek a kormány részéről tett konkrét ajánlatnak, de ragaszkodnak a teljes kompenzációhoz, és ennek érdekében többek közt ahhoz, hogy minden egészségügyben dolgozó még karácsony előtt egy teljes havi bért kapjon, és hogy a jövő novemberre elő szakdolgozói béremelést hozzák előre januárra.

Azt is követelik, hogy

az orvosok és a velük azonos besorolásban lévő diplomások január elsejétől nyolc százalékos béremelést kapjanak, növeljék az egészségügyi intézmények gazdasági-műszaki dolgozóinak fizetését,
a védőnők pedig kapjanak garanciát arra, hogy megkapják azt a 33 ezer forintot, amivel november elsejétől megemelték a praxisok finanszírozását.

Lázár János csütörtökön elismerte, hogy az egészségügyben és az oktatásban 2018–2022-ben jelentős béremelésre lenne szükség, enélkül nem lehet felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz.

Fotó: keletfoto.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22