Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szombattól indul a karácsonyi készülődés Nyíregyházán: a városlakókat különleges díszkivilágítással, ünnepi vásárral, kulturális, jótékonysági és szórakoztató programokkal, finom ételekkel és italokkal, a gyerekeket kreatív kuckóval és a Mikulás-házzal várják a Kossuth téren és környékén.

A város karácsonyfája idén egy tizenhárom méter magas, csaknem harminc éves fenyő lett. A hagyományos piros színű díszítés és a több mint három kilométer hosszú égősor mellett város egyik idős lakója harminchárom darab óriás szaloncukrot készített – közölte a helyhatóság pénteken az MTI-vel.

Az ünnepi fényeket december 3-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel. Az idei év újdonsága, hogy a Kossuth téri kandeláberek, valamint négy belvárosi fa is díszvilágítást kap, de az eddig megszokott világító díszfigurák, a faházak tetejére helyezett fényháló, az oszlopokra szerelt díszfény, a mintegy kilenc kilométer hosszú égősor és a városházát megvilágító jégcsapfüggöny egyaránt megtekinthető lesz a városközpontban.

A nyírségi megyeszékhely főterén a szokásoknak megfelelően a Mikulás-ház, a színpad, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet. Az ünnepi vásár – a vásározók nagy száma miatt idén – nagyobb lesz Nyíregyházán: a forgatag harminckilenc helyszínen várja az érdeklődőket. Az árusok fele ínycsiklandó ételeket, karácsonyi édességeket, fűszeres téli italokat kínál január elsejéig, más részük hagyományos kézműves és iparművészeti alkotásokat, karácsonyi ajándékot és fenyődíszeket árul majd.

A színpadon minden kedden, csütörtökön és vasárnap kulturális és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, a városházán az ingyenesen látogatható Varázslatos karácsony című kiállításon porcelánbabákon kívül különleges, régi képeslapok is megtekinthetőek lesznek. Advent első vasárnapjától beköltözik a Kossuth téri faházába a Mikulás, nem messze tőle pedig kézműves foglalkozásokkal várja a gyerekeket a kreatív kuckó.

A Jósa András Múzeumban december 1-jén nyitja meg kapuit a Megszületett című tárlat, amely Nyíregyháza egyik testvérvárosának, a lengyelországi Rzeszów regionális múzeumának adventi időszaki kiállítása. Minden csütörtökön frissen sült lapcsánkát kóstolhatnak városlakók, de lesz jótékonysági akció, városi karácsonyi koncert, az ünnepi időszakot pedig a hagyományos városi szilveszteri programsorozat zárja Nyíregyházán.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22