Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Reformáció jubileumi évében egyedülálló futballmérkőzésre hívta a nyírbátori református gyülekezet a lelkészeket a napokban a Báthory Anna Református Általános Iskolába.

Az 500 év apropóján megállás nélkül 500 perces focit tartottak, folyamatosan rúgták a bőrt a lelkes játékosok. „Máskor is futballoztunk már együtt a kollégákkal, de az eddigi rendszeres bajnokságoktól eltérően most nem a versenyre helyeztük a hangsúlyt, hanem – a játék mellett – a közösség építése és a csapatjáték volt a célunk – mondta Fazakas Ferenc, a nyírbátori református gyülekezet lelkipásztora.

„Nem egymás ellen, hanem egymással, együtt futballoztunk: egy jó ügyért. A sportolás mellett pedig helyet és teret adunk annak is, hogy jobban megismerhessük társainkat, közösen gondolkodhassunk, együtt imádkozzunk”.

A kezdeményezésre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, határon innen és túlról is ellátogattak hozzánk, hogy 500 percen keresztül menjen a játék. A felnőttek mellett az iskola diákjai is beszálltak.

„A tanulók meg is jegyezték, nézd már, a pap bácsik milyen jól fociznak. Mi felnőttek és gyermekek együtt lehettünk, jó példát mutatva diákjainknak, hogy a sport mennyire fontos a test karbantartásához” – zárta gondolatát a tiszteletes.

Az egész napos eseményre dr. Gaál Sándor, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegyéjének esperese, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Máté Antal, Nyírbátor polgármestere is ellátogatott.

A mérkőzéssel párhuzamosan alternatív programokkal is készültek a szervezők. Akik éppen nem futballoztak, azok felfedezhették Nyírbátor nevezetességeit, a várkastélyt és panoptikumot, a Várostörténeti sétányt, meglátogathatták a templomot, imasétán, illetve filmvetítésen vehettek részt, fürdőzhettek a Sárkány és Wellness Gyógyfürdőben, valamint fórumbeszélgetésen megismerhették a nyírbátori egyház aktuális kérdéseit. A focitorna mellett egy játék is volt, tippelni lehetett, hogy mennyi gól született. A nyereménylabdát Bodnár Máté lelkipásztor nyerte, a második legközelebbi találat az iskola vezetője, Sivadóné Cselenyák Dóra igazgató asszony tippje volt.

A nap végén pedig 500 perc közös játék és 172 gól után fáradtan, de annál nagyobb élményekkel ért véget a közös mérkőzés.

-PM-

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22