Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta Konfirmandus találkozóját Nyírbátorban. A konfirmáció előtt álló fiatalok egy napra találkozhattak azokkal a társaikkal, akik szintén májusban tesznek majd fogadalmat. Közel 33 egyházközségből, több mint 400 vendég érkezett lelkészeik és hitoktatóik kíséretében. A jeles eseménynek immáron hatodik éve a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola adott ismét otthont.

Az egyházi élettel, a vallással való ismerkedés és a konfirmálás ideje alatt szerzett tapasztalatok még jobban bővíthetik, szélesíthetik a diákok tudását. Egy remek ifjúsági program ez, amely minden évben nagyszerű csapatépítés a fiataloknak. Ahol lehetőségük van arra is, hogy a megye különböző településeiről érkező diákok minél jobban megismerhessék egymást.

A nap arra is kiváló alkalom, hogy a tanulók megtapasztalják, milyen érzés a református közösséghez, a gyülekezethez tartozni és milyen felemelő érzés ennyien megjelenni ezen a találkozón. Közösen megélhetik azt is, milyen fontos a hit, a gyülekezet és a vallási közösséghez való tartozás.

A rendezvény a Nyírbátori Református Templomban közös énekléssel indult a helyi gyülekezet ifjúsági zenekarával. Majd dr. Gaál Sándor, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nyírségi Egyházmegyéjének esperese köszöntötte az egybegyűlteket. A közös Áhítat Németh Nikoletta, segédlelkész vezetésével folytatódott, aki az alap igét hirdette a megjelenteknek. „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.” (Róma 10:9) Azután a közel 500 ember együtt sétált át a református általános iskolába. Ott megannyi színes program, közös éneklés és játék, vetélkedő várta az ifiseket. A lelkes nebulók meghallgatták a Gál Álmos debreceni fazekas bizonyságtételét és felesége Gál-Győri Márta lelkész énekes szolgálatát.

A diákok Bodnár Máté ifjúsági lelkész irányításával egy érdekes vetélkedőn vehettek részt. A játék vezetője előzetesen bekért minden jelenlévő tiszteletestől egy személyes információt. A fiatalok pedig csapatokká alakultak és ki kellett találniuk vajon kiről szól a történet. Volt olyan lelkipásztor, aki színházi kellékesként kezdte pályafutását vagy olyan is megtörtént, hogy valaki átélt egy hurrikánt… Nagyon izgalmas, mókás közös mérkőzés volt a kamaszoknak.

Napközben a mátészalkai ifjúsági zenekar ifis csapata szolgált énekkel és pantomim játékkal. Útravalónak pedig az Életem Ifisként című bizonyságtételét kapták a vendégek. A nap énekléssel és közös imádsággal ért véget, ahol záró gondolatként Koós Lóránd, Veres Péter üzenetét hirdette a fiataloknak.

A találkozó mindenki számára örömteli volt, hiszen a megye konfirmandusai nemcsak lélekben, hanem számos élménnyel és bizonyságtétellel a szívükben búcsúzhattak el társaiktól. Emlékként egy kulcstartót kapott mindenki ajándékba a nap gondolatával.

-Pótor Melinda-

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22