Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Más nagyvárosokhoz és budapesti kerületekhez kísértetiesen hasonlóan bevezették a reklámhordozók adóját. Ennek a köztudomásúan Simicska Lajos és a Jobbik reklámfelületeit ellehetetleníteni igyekvő döntésnek a “járulékos veszteségeként” a nyíregyházi üzleti szféra reklámtábláit is 12 ezer forint négyzetméterenkénti adó terheli évente. A Fidesz képviselői megszavazták, a Jobbik és az Együtt képviselői elutasították ezt.

A többi képviselő kiment, vagy tartózkodott a szavazásnál – kezdte a legutóbbi városházi történésekről szóló sajtótájékoztatóját az Együtt-Párbeszéd képviselője Lövei Csaba.

Elektromos buszok csak 2019-ben:

Lövei Csaba – bár rosszallóan utalt arra, hogy a gázos buszok még mindig nincsenek forgalomban- most az ígért elektromos buszokat kérte számon a polgármesteren.  Kiderült, csak a 2019-ben (!) számíthatnak a nyíregyháziak  a már két éve ígért járművekre.  2016-ban volt ezekre egy eredménytelen pályázat, majd módosultak a feltételek: az új telephely elkészülési ideje okán kell a nyíregyháziaknak az elektromos buszok beszerzése további két évet várni.

Az önkormányzati képviselő szerint amennyire dühítő a gázos buszok késése és az e körüli szerencsétlenkedés, elektromos ügyben más a helyzet. Örvendetes számára a módosulás. remélhető ugyanis, hogy akkorra több, műszakilag megfelelő jármű lesz a piacon és az árak is csökkenhetnek.

Nagy szerencse, hogy nem volt érvényes az első pályázat ugyanis a tavalyi érvénytelen pályázatból látszott, jelenleg a kiírásnak megfelelő midibuszból egy van a piacon, amivel Budapesten rosszak a tapasztalatok és horror áron – közel két gázos busz- árán adják. Amennyiben  2019-ben is ilyen típusú buszokra   “lesz kiírva” a pályázat, a képviselő ismét felemeli a szavát  – tett ígéretet az Együtt-Párbeszéd  képviselője.

Tovább korlátozzák az ellenzék megszólalási lehetőségét:

Lövei szerint a város vezetése felháborító módon a maradék ellenzéki kritikai lehetőségeket is elvenné.

Dr. Szemán Sándor főjegyző a közgyűlésen kifejtette, hogy jogi álláspontja szerint a napirend előtti vita tulajdonképpen burkolt interpelláció és kérdés, aminek a helye szeptember óta az ülés végén van!

Az ellenzéki képviselők visszaélnek a polgármester” rugalmasságával és engedékenységével”.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22